Varianta aceasta de prajitura cu mere am mancat-o pentru prima data la Postavaru(Anca) si mi-a placut tare mult..am pregatit-o si eu cu mentiunea ca eu am folosit mai mult zahar pentru caramel..e delicioasa..
Preparare prajitura cu mere:
Incepem prin a pregati cuptorul.Il incalzim lafoc mediu.Curatam apoi merele,le spalam,le taiem pe jumatate si le curatam de samburi.
Intr-o cratita caramelizam zaharul(il topim la foc mic).Il intindem apoi prin rotirea cratitei si pe peretii acesteia.Se pune apoi margarina bucatele.Asezam apoi merele cu partea scobita in sus(la Postavaru sunt cu partea scobita in jos..).Punem tava in cuptor timp de 10min si incepem pregatirea blatului.
Separam albusul de galbenus.galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.Batem albusurile spuma si le incorporam apoi ingalbenusuri.
Scoatem tava din cuptor,turnam aluatul peste mere si coacem cca 40min la foc mediu.
Sa aveti pofta!
Aceasta prajitura cu mere e grozav de buna, recomand cu caldura.