Tort cu lemon curd si mousse de ciocolata alba

de LUK in Torturi, 26 Iun 2011 | 7517 vizualizari

 

Pentru ca maine implinesc 30 de ani.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de tort din comert

Pt lemon curd:

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar tos
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 100gr unt
  • 5 gr de gelatina

Mousse de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 300ml frisca
  • 6 gr de gelatina

Pentru sirop:

  • 100ml apa
  • 2 linguri suc de lamaie
  • o lingura de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lemon curd si mousse de ciocolata alba:

Mai intai preparam siropul.Punem apa impreuna cu zaharul si sucul de lamaie pe foc mic pana cand se dizolva zaharul.Dam deoparte.

Preparam lemon curd(reteta e adaptata dupa lemon curd a la Nigella Lawson):

Punem galbenusurile si oul intreg impreuna cu zaharul pe un vas pe baie de abur si amestecam incontinuu pana cand se ingroase si are o consistenta mai solida decat aceea a unei smantani.Luam apoi vasul si il lasam la temperatura camerei.Intre timp punem la hidratat gelatina in 3-4 linguri de apa pentru 6-10min.Cand crema  e calduta adaugam untul moale,la temperatura camerei,omogenizam foarte bine.Punem apoi gelatina hidratata in sucul de lamaie pe abur pentru a se dizolva complet gelatina(atentie sa nu fiarba).Amestecam apoi sucul si coaja de lamaie cu crema de galbenusuri.

Insiropam o foaie de tort,o asezam pe platou si punem in jur un inel de tort(se poate si fara).PUnem crema de galbenusuri si dam la rece.

Mousse de ciocolata:

Incepem prin a pune gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa.

Rupem ciocolata bucatele si o punem impreuna cu 100ml frisca intr-un vas apoi pe foc mic amestecand mereu pana cand se topeste ciocolata.Luam apoi de pe foc,lasam 2-3 minute deoparte la temperatura camerei apoi adaugam gelatina hidratata si amestecam sa se omogenizeze.

Batem restul de frisca tare apoi incorporam in ea crema de ciocolata.

Scoatem tortul de la frigider si peste lemon curd punem mossul de ciocolata(pastram 2-3 linguri pt ornat).Insiropam al doilea blat si il punem deasupra.Acoperim cu mousse de ciocolata deasupra si pe lateral,il mai lasam in frigider cateva orea poi il ornam dupa preferinte.Eu l-am decorat cu frisca,ciocolata topita si bezele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lemon curd si mousse de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de coarne