Tort cu lemon curd si mousse de ciocolata alba

de LUK in Torturi, 26 Iun 2011 | 7297 vizualizari

 

Pentru ca maine implinesc 30 de ani.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de tort din comert

Pt lemon curd:

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar tos
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 100gr unt
  • 5 gr de gelatina

Mousse de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 300ml frisca
  • 6 gr de gelatina

Pentru sirop:

  • 100ml apa
  • 2 linguri suc de lamaie
  • o lingura de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lemon curd si mousse de ciocolata alba:

Mai intai preparam siropul.Punem apa impreuna cu zaharul si sucul de lamaie pe foc mic pana cand se dizolva zaharul.Dam deoparte.

Preparam lemon curd(reteta e adaptata dupa lemon curd a la Nigella Lawson):

Punem galbenusurile si oul intreg impreuna cu zaharul pe un vas pe baie de abur si amestecam incontinuu pana cand se ingroase si are o consistenta mai solida decat aceea a unei smantani.Luam apoi vasul si il lasam la temperatura camerei.Intre timp punem la hidratat gelatina in 3-4 linguri de apa pentru 6-10min.Cand crema  e calduta adaugam untul moale,la temperatura camerei,omogenizam foarte bine.Punem apoi gelatina hidratata in sucul de lamaie pe abur pentru a se dizolva complet gelatina(atentie sa nu fiarba).Amestecam apoi sucul si coaja de lamaie cu crema de galbenusuri.

Insiropam o foaie de tort,o asezam pe platou si punem in jur un inel de tort(se poate si fara).PUnem crema de galbenusuri si dam la rece.

Mousse de ciocolata:

Incepem prin a pune gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa.

Rupem ciocolata bucatele si o punem impreuna cu 100ml frisca intr-un vas apoi pe foc mic amestecand mereu pana cand se topeste ciocolata.Luam apoi de pe foc,lasam 2-3 minute deoparte la temperatura camerei apoi adaugam gelatina hidratata si amestecam sa se omogenizeze.

Batem restul de frisca tare apoi incorporam in ea crema de ciocolata.

Scoatem tortul de la frigider si peste lemon curd punem mossul de ciocolata(pastram 2-3 linguri pt ornat).Insiropam al doilea blat si il punem deasupra.Acoperim cu mousse de ciocolata deasupra si pe lateral,il mai lasam in frigider cateva orea poi il ornam dupa preferinte.Eu l-am decorat cu frisca,ciocolata topita si bezele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lemon curd si mousse de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort " Black & White" Michael Jackson