Cozonacel cu rahat

de LUK in Dulciuri, 14 Apr 2011 | 4014 vizualizari

 

Dupa reteta lui Miha de cornuri pufoase..eu am injumatatit cantitatile si am folosit coaja de lamaie in loc de coaja de portocala..

 

INGREDIENTE

  • 1ou
  • 5gr drojdie uscata
  • 50gr zahar
  • 30gr unt
  • 100ml lapte
  • 275gr faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • rahat
  • 1 ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacel cu rahat:

20ml lapte i-am incalzit putin(nu fierbinte) si i-am pus intr-un bol impreuna cu drojdia sa dospeasca putin..cam7-8min.Am pus untul la topit,dupa ce s-a topit l-am luat de pe foc si am adaugat laptele(80ml).Am amestecat oul cu coaja de lamaie si zaharul.Faina am pus-o intr-un castron.Peste faina am turnat oul,drojdia si sarea.Am framantat putin sa se omogenizeze bine ingredientele si am lasat la dospit o ora.

Dupa ce a dospit am impartit aluatul in 2 foi.Am intins fiecare foaie peste care am presarat rahat taiat bucatele.Am rulat ambele foi si apoi le-am rulat una peste cealalta obtinand un fel de impletitura..Am pus in tava,am uns cu ou batut si am copt la 145 de grade 50min.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacel cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

LUK 1

23.04.2011, 08:16

Multumesc de urare Adina!numai bine si Paste fericit va doresc si voua!

Lau 1

23.04.2011, 08:51

Paste fericit alaturi de cei dragi

adry88 1

31.05.2011, 21:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hencleș, adică niște cozonac săsesc