Am taiat cubulete carnea si bacon-ul, carnaciorul rondele, iar ficateii i-am lasat intregi.
Ceapa taiata pestisor impreuna cu usturoiul le-am pus la inabusit cu putin ulei si apa intr-o craticioara.
Cand s-au inmuiat, am adaugat carnea si baconul, am amesrecat si am lasat carnea sa se...
Am spalat muschiuletul si l-am uns cu ulei de masline.
Am scotocit in dulapiorul cu borcanele, de unde am ales cateva ierburi cumparate in primavara dintr-un targ. Au fost recoltate si uscate cu tot cu frunze si flori si au si acum un parfum pe care condimentele din magazine nu il cunosc......
Am copt intai rosiile si vanata. Dupa ce s-au racit putin le-am curatat de coaja, iar vinetele le-am lasat la scurs.
Ceapa si usturoiul le-am curatat, spalat si taiat pestisor.
Intr-un vas incins am turnat uleiul si am adaugat ceapa si usturoiul sa se caleasca putin.
Am...
Carnea de curcan am tocat-o fin si am pus-o intr-un castron de portelan.
Am curatat cartoful, morcovul si ceapa si le-am dat pe razatoarea fina.
Usturoiul curatat l-am tocat marunt, iar verdeata am tocat-o.
Am adaugat toate ingredientele in castron, am condimentat cu sare si piper si am...
Am spalat si curatat de pielite ciocanelele si fasiile de muschiulet, dupa care le-am asezat intr-o tava. Le-am condimentat cu sare si piper.
Ceapa si usturoiul curatate si spalate le-am taiat marunt si le-am pus peste carne in tava. Am tocat marar si patrunjel, din care am adaugat o parte...
Am curatat intai copanelele, le-am spalat si le-am asezat intr-o tava.
Le-am condimentat cu sare, piper si tarhon uscat.
Usturoiul l-am curatat si am taiat cateii, dupa care i-am imprastiat in tava.
Am turnat sucul de rosii peste copanele si am adaugat putina apa.
Tava am pus-o...
Am pregatit intai vasul roman: am umplut vasul si capacul cu apa si am lasat cam 20 minute, sa-si traga apa suficienta. Puiul si legumele se vor gati astfel doar in aburul format, fara adaos de grasimi, deci mult mai sanatos.
Puiul curatat si spalat l-am asezat intreg in vas.
Am...
Cartofii i-am fiert in coaja, asa ca i-am spalat foarte bine inainte.
Am tocat marunt ceapa si usturoiul si le-am pus intr-o tigaie la inabusit, impreuna cu cele doua linguri de ulei.
Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat si carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat sa se patrunda bine...
Intai am pregatit cocoseii: i-am spalat si curatat bine, dupa care i-am pus intr-o tava.
Am condimentat cocoseii cu sare si piper si ierburi aromate: rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, in cantitati nu foarte mari, pentru ca fiecare planta in parte are o aroma destul de...
Am dezosat pieptul de pui si l-am taiat fasii subtiri, ca pentru snitele.
Am asezat trei fasii de piept usor suprapuse si le-am batut. Acestea vor forma o rulada.
Am rasnit putine condimente deasupra si am rulat pieptul de pui.
Rulada obtinuta am pus-o intr-o tava, am stropit-o cu putin...
Pieptul de pui spalat si curatat l-am taiat in doua.
Am condimentat pieptul de pui cu busuioc uscat, sare si piper, suc de rosii, am stropit cu putin sos de soia si putin sos dulce-picant.
Sosurile se adauga fiecare dupa gust.
Am turnat apoi si vin alb si am mai adaugat ceva...
Modul de pregatire pentru Vestitele parjoale moldovenesti din cartea lui Pastorel moldovenesti am sa-l redau exact ca in carte, pentru a nu-i stirbi din farmec:
Treci carnea prin masina de doua ori. A doua oara adaugi miez de paine muiat in lapte, sare, marar, patrunjel fin tocat si prajit in...
Am curatat muschiuletul de porc de pielite si l-am taiat cubulete. Am uns cubuletele de carne cu putin ulei.
Am spalat si curatat legumele, dupa care le-am taiat : ceapa pestisor, ardeiul capia fasii, rosiile in sferturi, iar mararul l-am tocat marunt. Cateii de usturoi i-am lasat intregi....
O mancare pe care o fac cu placere de fiecare data. Fiecare leguma vine cu gustul , culoarea si savoarea ei intr-o tocanita.
Am spalat bine carnea, iar legumele le-am curatat si taiat.
Am pus un vas Zepter pe foc, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am...
Am pus putin ulei in vasul Zepter si cand s-a incins am pus pulpele de pui.
Dupa ce s-au colorat nitel, le-am intors si am acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit vasul, iar carnea a continuat sa se gateasca in vasul acoperit.
Intre timp am taiat...
De cate ori pregatesc chiftelute cu spaghete imi vine in minte scena din desenul animat "Doamna si vagabondul", in care trag amandoi, el si ea din aceeasi pasta, pana li se ating boticurile...Si apoi el impinge cu boticul ultima chifteluta catre ea... Ce dragut... ;;)
Hai sa lasam...
Am spalat si curatat bucatile de pui.
Am pus vasul Zepter pe foc, l-am lasat putin sa se incinga, moment in care am adaugat ulei si bucatile de pui. Vasul fiind incins, uleiul s-a incins si el repede, iar puiul s-a rumenit imediat. L-am intors si pe partea cealalta, am acoperit vasul cu...
Nu-i deloc complicata mancarica asta si iese atat de buna! Trebuie doar sa ai rabdare sa fiarba bine pipotelele, asta-i tot!
Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert intr-un vas cu apa. Am acoperit vasul cu capacul si am lasat la fiert pana acul indicator de pe capac a ajuns la sfarsitul...
Tocanita asta am facut-o mai demult, la vremea cand inca mai gaseai ceapa verde in piata... :D Tocmai am descoperit pozele si m-am gandit ca e pacat sa nu o mai postez, nu?
Am gatit tot intr-un vas Zepter, in caz ca va intereseaza... :P
Am spalat pulpa de curcan si am taiat-o felii....
Pieptul de curcan spalat si curatat il tai fasii, ca pentru pui Shanghai si il bat bine. Il condimentez cu sare.
Sparg ouale intr-un bol si le amestec.
Pieptul de curcan il dau prin faina apoi prin ou.
Pregatesc vasul Zepter si il pun la foc mic.
Cand acul indicator al...
Spalati si curatati puiul, apoi curatati toate legumele si taiati-le.
Puneti ulei in vas, porniti aragazul la treapta medie, adaugati cepele si usturoiul. Adaugati putina apa si acoperiti cu capacul. Lasati cateva minute la inabusit, avand grija ca indicatorul Termocontrolului sa fie in zona...
Puiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau intregi si se condimenteaza cu sare si piper. Cu ocazia asta facem si cateva portii de supa de pui. J...
Ficateii se spala si se curata, apoi se usuca intr-un prosop.
Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ficateii si se intorc cu grija din cand in cand. Se adauga usturoiul taiat si putin cimbru pentru aroma si se lasa sa se patrunda binisor. Se poate adauga si putin vin alb daca va e pe plac....
Pilaful l-am facut special pentru Mati, caruia ii place "orezul alunecos". Asa manca el la gradi si asa ma stradui mereu sa-i fac. Mai des bunicile si din cand in cand si eu...
Pieptul de pui l-am dezosat si l-am taiat cubulete. L-am pus intr-o cratita in ulei incins si l-am intors...
Rata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in cuptorul incalzit in prealabil la 230 grade vreme de 1 ora si jumatate, avand grija din cand in cand...
Am taiat pieptul de pui in cubulete, am tocat ceapa, cartoful l-am taiat felii, iar ardeiul rosu fasii. Puiul l-am inabusit putin in ulei, am adaugat ceapa, cartoful, ardeiul rosu si cel iute. Le-am lasat nitel la sporovait si iata ce-a iesit...
Am pus la fiert cartoful, morcovul si ceapa, dupa care le-am pasat. Am amestecat carnea cu piureul de legume, cu oul, mararul, baza mirodenia pana am obtinut un amestec omogen. Am format chiftelutele, le-am tavalit prin faina si le-am pus in tigaie, in uleiul incins. Le-am intors cu grija pe...
Am taiat rasolul in felii groase de 1-1,5 cm pe care le-am asezat intr-un vas Zepter pe foc, fara a adauga nici un pic de ulei. Am lasat carnea la inabusit, am adaugat ceapa tocata, usturoi, sare, piper, cimbru pentru aroma si le-am lasat sa se patrunda bine. Am adaugat si ghebele si tarhonul,...
Am taiat carnea fasii, cartofii i-am feliat, iar ceapa si usturoiul le-am tocat marunt. Am folosit un vas Zepter, drept pentru care nu am adaugat deloc ulei.
Deci, am pus carnea in vas, am acoperit-o si am lasat-o la inabusit in suc propriu, avand grija sa o intorc pe ambele parti. Am adaugat...
Am portionat pieptul de curcan, l-am condimentat, apoi l-am tavalit succesiv prin faina, ou, pesmet si cascaval. L-am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei de masline si l-am pus in cuptorul incins la 200 grade, avand grija sa intorc la timp bucatile pentru a se rumeni frumos.
Cartofii dati pe...
Tochitura cu mamaliguta
Am taiat cubulete carnea si bacon-ul, carnaciorul rondele, iar ficateii i-am lasat intregi. Ceapa taiata pestisor impreuna cu usturoiul le-am pus la inabusit cu putin ulei si apa intr-o craticioara. Cand s-au inmuiat, am adaugat carnea si baconul, am amesrecat si am lasat carnea sa se...
Muschiulet de porc cu verdeturi
Am spalat muschiuletul si l-am uns cu ulei de masline. Am scotocit in dulapiorul cu borcanele, de unde am ales cateva ierburi cumparate in primavara dintr-un targ. Au fost recoltate si uscate cu tot cu frunze si flori si au si acum un parfum pe care condimentele din magazine nu il cunosc......
Tocanita de porc cu legume
Am copt intai rosiile si vanata. Dupa ce s-au racit putin le-am curatat de coaja, iar vinetele le-am lasat la scurs. Ceapa si usturoiul le-am curatat, spalat si taiat pestisor. Intr-un vas incins am turnat uleiul si am adaugat ceapa si usturoiul sa se caleasca putin. Am...
Chiftelute marinate
Carnea de curcan am tocat-o fin si am pus-o intr-un castron de portelan. Am curatat cartoful, morcovul si ceapa si le-am dat pe razatoarea fina. Usturoiul curatat l-am tocat marunt, iar verdeata am tocat-o. Am adaugat toate ingredientele in castron, am condimentat cu sare si piper si am...
Mancare de pui cu verdeturi
Am spalat si curatat de pielite ciocanelele si fasiile de muschiulet, dupa care le-am asezat intr-o tava. Le-am condimentat cu sare si piper. Ceapa si usturoiul curatate si spalate le-am taiat marunt si le-am pus peste carne in tava. Am tocat marar si patrunjel, din care am adaugat o parte...
Friptura de pui cu ochiuri
Am curatat intai copanelele, le-am spalat si le-am asezat intr-o tava. Le-am condimentat cu sare, piper si tarhon uscat. Usturoiul l-am curatat si am taiat cateii, dupa care i-am imprastiat in tava. Am turnat sucul de rosii peste copanele si am adaugat putina apa. Tava am pus-o...
Pui cu legume in vas roman
Am pregatit intai vasul roman: am umplut vasul si capacul cu apa si am lasat cam 20 minute, sa-si traga apa suficienta. Puiul si legumele se vor gati astfel doar in aburul format, fara adaos de grasimi, deci mult mai sanatos. Puiul curatat si spalat l-am asezat intreg in vas. Am...
Musaca cu piure de cartofi
Cartofii i-am fiert in coaja, asa ca i-am spalat foarte bine inainte. Am tocat marunt ceapa si usturoiul si le-am pus intr-o tigaie la inabusit, impreuna cu cele doua linguri de ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat si carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat sa se patrunda bine...
Cocosei cu ierburi aromatice la cuptor
Intai am pregatit cocoseii: i-am spalat si curatat bine, dupa care i-am pus intr-o tava. Am condimentat cocoseii cu sare si piper si ierburi aromate: rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, in cantitati nu foarte mari, pentru ca fiecare planta in parte are o aroma destul de...
Rulada din piept de pui pentru sandwich
Am dezosat pieptul de pui si l-am taiat fasii subtiri, ca pentru snitele. Am asezat trei fasii de piept usor suprapuse si le-am batut. Acestea vor forma o rulada. Am rasnit putine condimente deasupra si am rulat pieptul de pui. Rulada obtinuta am pus-o intr-o tava, am stropit-o cu putin...
Piept de pui cu sos dulce-picant
Pieptul de pui spalat si curatat l-am taiat in doua. Am condimentat pieptul de pui cu busuioc uscat, sare si piper, suc de rosii, am stropit cu putin sos de soia si putin sos dulce-picant. Sosurile se adauga fiecare dupa gust. Am turnat apoi si vin alb si am mai adaugat ceva...
Vestitele parjoale moldovenesti din cartea lui Pastorel
Modul de pregatire pentru Vestitele parjoale moldovenesti din cartea lui Pastorel moldovenesti am sa-l redau exact ca in carte, pentru a nu-i stirbi din farmec: Treci carnea prin masina de doua ori. A doua oara adaugi miez de paine muiat in lapte, sare, marar, patrunjel fin tocat si prajit in...
Tocanita cu muschiulet de purcel
Am curatat muschiuletul de porc de pielite si l-am taiat cubulete. Am uns cubuletele de carne cu putin ulei. Am spalat si curatat legumele, dupa care le-am taiat : ceapa pestisor, ardeiul capia fasii, rosiile in sferturi, iar mararul l-am tocat marunt. Cateii de usturoi i-am lasat intregi....
Tocanita de pui cu legume
O mancare pe care o fac cu placere de fiecare data. Fiecare leguma vine cu gustul , culoarea si savoarea ei intr-o tocanita. Am spalat bine carnea, iar legumele le-am curatat si taiat. Am pus un vas Zepter pe foc, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am...
Mancare de mazare cu pui in vas Zepter
Am pus putin ulei in vasul Zepter si cand s-a incins am pus pulpele de pui. Dupa ce s-au colorat nitel, le-am intors si am acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit vasul, iar carnea a continuat sa se gateasca in vasul acoperit. Intre timp am taiat...
Chiftelute cu spaghete in vas Zepter
De cate ori pregatesc chiftelute cu spaghete imi vine in minte scena din desenul animat "Doamna si vagabondul", in care trag amandoi, el si ea din aceeasi pasta, pana li se ating boticurile...Si apoi el impinge cu boticul ultima chifteluta catre ea... Ce dragut... ;;) Hai sa lasam...
Ostropel de pui cu mamaliguta
Am spalat si curatat bucatile de pui. Am pus vasul Zepter pe foc, l-am lasat putin sa se incinga, moment in care am adaugat ulei si bucatile de pui. Vasul fiind incins, uleiul s-a incins si el repede, iar puiul s-a rumenit imediat. L-am intors si pe partea cealalta, am acoperit vasul cu...
Mancare de pipotele cu piure de cartofi
Nu-i deloc complicata mancarica asta si iese atat de buna! Trebuie doar sa ai rabdare sa fiarba bine pipotelele, asta-i tot! Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert intr-un vas cu apa. Am acoperit vasul cu capacul si am lasat la fiert pana acul indicator de pe capac a ajuns la sfarsitul...
Tocanita de curcan
Tocanita asta am facut-o mai demult, la vremea cand inca mai gaseai ceapa verde in piata... :D Tocmai am descoperit pozele si m-am gandit ca e pacat sa nu o mai postez, nu? Am gatit tot intr-un vas Zepter, in caz ca va intereseaza... :P Am spalat pulpa de curcan si am taiat-o felii....
Snitele din piept de curcan in vas Zepter
Pieptul de curcan spalat si curatat il tai fasii, ca pentru pui Shanghai si il bat bine. Il condimentez cu sare. Sparg ouale intr-un bol si le amestec. Pieptul de curcan il dau prin faina apoi prin ou. Pregatesc vasul Zepter si il pun la foc mic. Cand acul indicator al...
Tocanita de pui cu cartofi
Spalati si curatati puiul, apoi curatati toate legumele si taiati-le. Puneti ulei in vas, porniti aragazul la treapta medie, adaugati cepele si usturoiul. Adaugati putina apa si acoperiti cu capacul. Lasati cateva minute la inabusit, avand grija ca indicatorul Termocontrolului sa fie in zona...
Ciulama de pui cu ciuperci
Puiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau intregi si se condimenteaza cu sare si piper. Cu ocazia asta facem si cateva portii de supa de pui. J...
Ficatei de pui
Ficateii se spala si se curata, apoi se usuca intr-un prosop. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ficateii si se intorc cu grija din cand in cand. Se adauga usturoiul taiat si putin cimbru pentru aroma si se lasa sa se patrunda binisor. Se poate adauga si putin vin alb daca va e pe plac....
Pilaf cu piept de pui
Pilaful l-am facut special pentru Mati, caruia ii place "orezul alunecos". Asa manca el la gradi si asa ma stradui mereu sa-i fac. Mai des bunicile si din cand in cand si eu... Pieptul de pui l-am dezosat si l-am taiat cubulete. L-am pus intr-o cratita in ulei incins si l-am intors...
Rata pe varza
Rata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in cuptorul incalzit in prealabil la 230 grade vreme de 1 ora si jumatate, avand grija din cand in cand...
Tocanita de pui
Am taiat pieptul de pui in cubulete, am tocat ceapa, cartoful l-am taiat felii, iar ardeiul rosu fasii. Puiul l-am inabusit putin in ulei, am adaugat ceapa, cartoful, ardeiul rosu si cel iute. Le-am lasat nitel la sporovait si iata ce-a iesit...
Chiftelute marinate
Am pus la fiert cartoful, morcovul si ceapa, dupa care le-am pasat. Am amestecat carnea cu piureul de legume, cu oul, mararul, baza mirodenia pana am obtinut un amestec omogen. Am format chiftelutele, le-am tavalit prin faina si le-am pus in tigaie, in uleiul incins. Le-am intors cu grija pe...
Rasol alb cu ghebe
Am taiat rasolul in felii groase de 1-1,5 cm pe care le-am asezat intr-un vas Zepter pe foc, fara a adauga nici un pic de ulei. Am lasat carnea la inabusit, am adaugat ceapa tocata, usturoi, sare, piper, cimbru pentru aroma si le-am lasat sa se patrunda bine. Am adaugat si ghebele si tarhonul,...
Tocanita de curcan cu ghebe
Am taiat carnea fasii, cartofii i-am feliat, iar ceapa si usturoiul le-am tocat marunt. Am folosit un vas Zepter, drept pentru care nu am adaugat deloc ulei. Deci, am pus carnea in vas, am acoperit-o si am lasat-o la inabusit in suc propriu, avand grija sa o intorc pe ambele parti. Am adaugat...
Piept de curcan pane cu cartofi gratinati
Am portionat pieptul de curcan, l-am condimentat, apoi l-am tavalit succesiv prin faina, ou, pesmet si cascaval. L-am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei de masline si l-am pus in cuptorul incins la 200 grade, avand grija sa intorc la timp bucatile pentru a se rumeni frumos. Cartofii dati pe...