Tocanita de porc cu legume

de Irina in Porc, 28 Iul 2014 | 5551 vizualizari

 

Trecand prin piata si vazand bogatia de legume de pe tarabe, m-am dus cu gandul imediat la o tocanita. Doar v-am mai spus cat de mult imi place, nu? Am cumparat vinete, rosii, ceapa si usturoi si o bucata de pulpa de porc, din care am facut o minunatie de mancare, simpla si gustoasa. Singurul lucru deosebit pe care l-am facut e ca am copt legumele.

 

INGREDIENTE

  • 400 g pulpa de porc
  • 1 vanata mare
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • un virf de cutit de chilli
  • 2 linguri de ulei
  • un virf de cutit de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu legume:

Am copt intai rosiile si vanata. Dupa ce s-au racit putin le-am curatat de coaja, iar vinetele le-am lasat la scurs.

Ceapa si usturoiul le-am curatat, spalat si taiat pestisor. 

Intr-un vas incins am turnat uleiul si am adaugat ceapa si usturoiul sa se caleasca putin. 

Am adaugat carnea de porc taiata cubulete, am amestecat si am stropit cu putina apa. Am acoperit vasul cu un capac, pentru a lasa carnea sa se inabuse usor.

Vanata am taiat-o cubulete iar rosiile felii, dupa care le-am adaugat peste carne.

Cum vanata si rosiile sunt gata coapte, am lasat destul de putin mancarea pe foc, doar cat sa se patrunda carnea de gustul legumelor. 

Am condimentat cu baza mirodenia si un praf de chilli.

La final am adaugat busuioc proaspat pentru ca ador aroma lui. 

Si pentru ca mi s-a parut potrivit, am pus linga si un pahar de vin rosu :).

Va poftesc si pe voi la masa noastra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei