Langosi cu branza sarata ca la mama

de Tabita _ in Dulciuri, 20 Mar 2013 | 50267 vizualizari

 

Daca va e pofta de niste langosi, va invit sa incercati aceasta reteta de pe blogul-ul Retete ca la mama.
Dificultatea consta in aluatul foarte moale si lipicios, dar se rezolva daca ne ungem bine mainile cu ulei. Asa ca, inarmati-va cu rabdare! Sunt delicioase!
Cantitatile sunt pentru 4 langosi, pentru ca ne era pofta.

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 200 g faina
  • 130 ml apa calda
  • 8 g drojdie proaspata (1/4 cub )
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar (daca doriti mai dulce puteti pune mai mult)
  • ulei pentru uns si prajit
Umplutura :
  • branza sarata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu branza sarata ca la mama:

Se pune drojdia intr-un bol si se toarna apa (40°C).

Se dizolva drojdia in apa. Se adauga faina, sarea si zaharul. Se amesteca bine.

Se lasa 10 minute si se framanta 15 minute.

Se unge un bol cu ulei si se aseaza aluatul.

Se lasa la loc cald 30 de minute.

Planul de lucru se unge bine cu ulei si se toarna aluatul peste el.

Intr-o tigaie, se pune ulei cam de 2 degete si se incinge uleiul.

Se ung mainile bine cu ulei si se rup bucatele din aluat de marimea unei palme si se aplatizeaza.

Se adauga umplutura  si se acopera cu aluatul.

Se prajesc pana capata o culoare usor aurie.

Se scot pe un servetel, apoi se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra.

2

Puteti folosI ce tip de umplutura preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza sarata ca la mama" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Desert langosi de post cu gem si nuci