Ce poti sa faci cu o mana de carne tocata?
Am pus la fiert cartoful, morcovul si ceapa, dupa care le-am pasat. Am amestecat carnea cu piureul de legume, cu oul, mararul, baza mirodenia pana am obtinut un amestec omogen. Am format chiftelutele, le-am tavalit prin faina si le-am pus in tigaie, in uleiul incins. Le-am intors cu grija pe ambele parti si cand s-au rumenit le-am scos pe un prosop de hartie.
Intr-un alt vas cu putin ulei am pus usturoiul pisat si putin busuioc pentru aroma, am adaugat pulpa de rosii (daca nu le luati taiate cubulete, ci rosii intregi, le taiati marunt) si am lasat sa dea cateva clocote impreuna. Apoi am pus si chiftelutele in sos, am presarat zahar, baza Mirodenia si otet. Smantana am amestecat-o intr-un bol cu putin sos si abia dupa aceea am turnat-o peste chiftele. Dupa inca vreo doua clocote mancarea e gata.