Chiftelutele marinate sunt printre mancarurile noastre favorite, asa ca mi se intampla sa le fac destul de des. De data asta am pregatit chiftelutele din carne de curcan, iar legumele le-am adaugat crude in compozitie, doar date pe razatoare. Dupa ce am pregatit compozitia le-am copt, nu le-am prajit, asa ca am muncit mai putin la ele, sunt mai gustoase, parca si sunt si mai sanatoase.
Carnea de curcan am tocat-o fin si am pus-o intr-un castron de portelan.
Am curatat cartoful, morcovul si ceapa si le-am dat pe razatoarea fina.
Usturoiul curatat l-am tocat marunt, iar verdeata am tocat-o.
Am adaugat toate ingredientele in castron, am condimentat cu sare si piper si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena.
Am presarat faina alba pe o farfurie mare si am format bilute cu mainile umede, pentru a nu se lipi compozitia de maini.
Chiftelutele formate le-am pus in tava cuptorului, dupa ce am tapetat-o cu hartie de copt. Din toata compozitia am facut chiftelute cat sa umplu tava.
Am pus tava in cuptorul incins si am lasat chiftelutele cam 40 minute, la 220 grade, pana s-au rumenit.
Timpul de coacere il puteti ajusta in functie de cuptor si de temperatura la care le faceti.
Dupa ce s-au copt chiftelutele, am pregatit sosul, de data asta pe aragaz: suc de rosii facut in casa, o ceasca de apa, putina sare si am adaugat si chiftelutele.
Am presarat busuioc uscat, o lingura de otet de mere cu miere si o lingurita de sos de soia.
Am lasat sosul pe foc pana a scazut si s-a ingrosat.
Pofta buna!
1
Cand sosul e aproape gata puteti adauga si putin usturoi pisat, pentru o aroma mai puternica;
2
Sosul pt marinata se face, de obicei, cu otet, putin zahar si foaie de dafin .