Musaca cu piure de cartofi

de Irina in Mancaruri cu carne, 30 Ian 2014 | 14391 vizualizari

 

Musacaua e una din mancarurile favorite ale familiei noastre, nu stiu daca nu v-am mai zis asta. Reteta asta de musaca e una simpla, asa cum o prefera Matei, doar cu piure, carne tocata si un sos de rosii. Simplu si bun, pana la urma asta e tot ce conteaza!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi
  • 600 g carne tocata amestec(porc si vita)
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • verdeata (marar si patrunjel)
  • parmezan ras
  • 2 pahare de suc de rosii
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu piure de cartofi:

Cartofii i-am fiert in coaja, asa ca i-am spalat foarte bine inainte.

Am tocat marunt ceapa si usturoiul si le-am pus intr-o tigaie la inabusit, impreuna cu cele doua linguri de ulei.

Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat si carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat sa se patrunda bine carnea.

Am tocat intre timp si verdeata si am adaugat-o peste carnea din tigaie, amestecand.

Sucul de rosii l-am turnat peste carne si tot acum am condimentat carnea. Am lasat sa fiarba la foc moale, pana a scazut putin sosul. Am oprit focul.

intre timp am curatat si cartofii de coaja si i-am mixat ca pentru piure, adaugand lapte, unt si sare. Am adaugat cate putin lapte, pentru ca piureul sa fie ceva mai inchegat. 

Am aranjat musacaua in forme cu peretii detasabili. Am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si una mica, de doar 10 cm.

Am asezat un strat de piure, apoi unul de carne cu sos si inca un strat uniform de piure. 

Pe deasupra am ras parmezan, cat sa formeze o crusta rumena la final. In forma mica am presarat mai putin parmezan, cat sa fie pe placul baiatului meu.

Am pus formele in cuptorul incalzit si am lasat musacaua cam 45 minute sa se faca. Bineinteles, forma mica am scos-o mai devreme din cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc