Am pregatit o cina rapida si vesela pentru copii: chiftelute-bilute si spaghete.
De cate ori pregatesc chiftelute cu spaghete imi vine in minte scena din desenul animat "Doamna si vagabondul", in care trag amandoi, el si ea din aceeasi pasta, pana li se ating boticurile...Si apoi el impinge cu boticul ultima chifteluta catre ea... Ce dragut... ;;)
Hai sa lasam acum povestile si...la treaba!
Intotdeauna la chiftelute adaug ori putin miez de paine inmuiat in lapte, ori legume fierte si pasate. Asta le face mai pufoase si mai gustoase, cred eu.
Am fiert cartoful si morcovul, le-am lasat la racit si le-am pasat, nu foarte fin.
Am folosit piept de curcan, pe care l-am tocat si l-am curatat de pielita.
Intr-un castron am pus carnea tocata, legumele pasate, ouale si verdeata tocata marunt.
Am condimentat cu sare si piper si am amestecat bine, pana am obtinut o compozitie omogena.
Am inceput sa formez chiftelutele, cu mana umeda, dupa care le-am rostogolit prin pesmet, pe un platou incapator.
Am pus vasul Zepter pe foc, am pus capacul si am asteptat ca butonul indicator sa ajunga in zona verde. Am procedat exact ca la snitele:
Am turnat ulei in vas si am pus imediat chiftelutele. Uleiul s-a incins repede, astfel ca si ele s-au rumenit rapid pe o parte.
Am intors chiftelutele, am acoperit vasul cu capacul si am oprit focul.
Dupa 2 minute am ridicat capacul si chiftelutele erau gata preparate.
Le-am scos pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Intr-un alt vas am fiert intre timp pastele:
Am pus apa la fiert si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat spaghetele si un praf de sare.
Am acoperit vasul cu capacul si am oprit focul. Spaghetele s-au inmuiat in cateva minute.
Dupa ce am scurs pastele, le-am adaugat unt si le-am amestecat pentru a nu se lipi unele de altele.
Am asezat rapid o mana de spaghete si cateva chiftelute-bilute mot si am presarat putina verdeata tocata.
Pofta buna!