Mereu am la indemana un piept de pui sau de curcan, pentru situatii de urgenta, cand striga copilul ca ii e foame. Sincera sa fiu si mie imi plac snitelele, asa pufoase cum ies...
Pieptul de curcan spalat si curatat il tai fasii, ca pentru pui Shanghai si il bat bine. Il condimentez cu sare.
Sparg ouale intr-un bol si le amestec.
Pieptul de curcan il dau prin faina apoi prin ou.
Pregatesc vasul Zepter si il pun la foc mic.
Cand acul indicator al Thermocontrolului ajunge in zona verde pun ulei, acesta se incinge instant si pun snitelele in vas. Le intorc imediat pe partea cealalta, pun capacul si opresc focul. In doua minute ridic capacul de pe vas si snitelele sunt gata facute.
Pun snitelele pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul, dupa care le mut pe un platou pentru servire.
Ce ma bucura este faptul ca pot folosi la prajit uleiul de masline care imi place atat de mult. Asta pentru ca, oprind focul, temperatura uleiului nu mai creste. Uleiul de masline are punctul de ardere in jur de 200 grade, punct pe care nu are cum sa-l atinga.