Tocanita de pui cu legume

de Irina in Pui, 5 Oct 2013 | 10052 vizualizari

 

Va poftesc la o tocanita delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui, fara pielita
  • 5-6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa rosie
  • 10 catei de usturoi
  • suc de rosii
  • sare si piper 
  • tarhon
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu legume:

O mancare pe care o fac cu placere de fiecare data. Fiecare leguma vine cu gustul , culoarea si savoarea ei intr-o tocanita. 

Am spalat bine carnea, iar legumele le-am curatat si taiat.

Am pus un vas Zepter pe foc, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei, care s-a incins imediat si am pus pulpele in vas. (Daca doriti o mancare mai dietetica, nu adaugati deloc ulei.) Am acoperit cu capacul si am oprit focul. Pulpele s-au colorat usor, dupa ce sangele s-a inchegat.

Am adaugat cartofii taiati felii, ceapa taiata pestisor, rondele de morcovi, fasii de gogosari si cateii de usturoi, taiati in doua. Am acoperit vasul din nou cu capacul .  Cand acul a ajuns la capatul zonei verzi am oprit focul si am lasat sa fiarba, fara nici o picatura de apa.

Totul fierbe in suc propriu, de asta si mancarea e muuult mai gustoasa la final. 

Am adaugat putin suc de rosii, tarhon si sare si piper si am lasat sa mai fiarba nitel.

Intotdeauna verific daca mancarea e gata abia dupa ce acul indicator coboara iar in zona galbena a butonului de pe capac. In caz ca nu e gata, se mai pune o data pe foc, tot cu capacul, pana acul ajunge din nou in zona verde si se opreste focul.

Tocanita e gata! Colorata, aromata si deosebit de gustoasa! Am mancat-o cu pofta, impreuna cu ardei copti...

 

 

 


 

TIPS-URI

1

nu trebuie adaugata deloc apa la mancare, pentru ca acopar vasul cu capacul si isi lasa carnea si legumele destula zeama;

2

puteti sa nu adaugati nici un pic de ulei in vas, mancarea va fi la fel de gustoasa, ba chiar mai dietetica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lia_ 1

05.10.2013, 22:18

si eu am gatit azi ceva cu pulpe superioare de pui fara pielita dar nu tocanita

asta fiarta in suc propriu e cea mai gustoasa

Irina 1

07.10.2013, 12:39

va poftesc pe toti, dragilor!

diaconta 1

07.10.2013, 15:51

Cred ca nu mai este,c-as fi venit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui dezosat umplut cu orez brun si multe legume