Va poftesc la o tocanita delicioasa!
O mancare pe care o fac cu placere de fiecare data. Fiecare leguma vine cu gustul , culoarea si savoarea ei intr-o tocanita.
Am spalat bine carnea, iar legumele le-am curatat si taiat.
Am pus un vas Zepter pe foc, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei, care s-a incins imediat si am pus pulpele in vas. (Daca doriti o mancare mai dietetica, nu adaugati deloc ulei.) Am acoperit cu capacul si am oprit focul. Pulpele s-au colorat usor, dupa ce sangele s-a inchegat.
Am adaugat cartofii taiati felii, ceapa taiata pestisor, rondele de morcovi, fasii de gogosari si cateii de usturoi, taiati in doua. Am acoperit vasul din nou cu capacul . Cand acul a ajuns la capatul zonei verzi am oprit focul si am lasat sa fiarba, fara nici o picatura de apa.
Totul fierbe in suc propriu, de asta si mancarea e muuult mai gustoasa la final.
Am adaugat putin suc de rosii, tarhon si sare si piper si am lasat sa mai fiarba nitel.
Intotdeauna verific daca mancarea e gata abia dupa ce acul indicator coboara iar in zona galbena a butonului de pe capac. In caz ca nu e gata, se mai pune o data pe foc, tot cu capacul, pana acul ajunge din nou in zona verde si se opreste focul.
Tocanita e gata! Colorata, aromata si deosebit de gustoasa! Am mancat-o cu pofta, impreuna cu ardei copti...
1
nu trebuie adaugata deloc apa la mancare, pentru ca acopar vasul cu capacul si isi lasa carnea si legumele destula zeama;
2
puteti sa nu adaugati nici un pic de ulei in vas, mancarea va fi la fel de gustoasa, ba chiar mai dietetica.