Tochitura cu mamaliguta

de Irina in Porc, 8 Aug 2014 | 28799 vizualizari

 

Tochitura mea nu e nici moldoveneasca, nici munteneasca, ci doar o tochitura, asa cum mi-a venit mie sa o fac.
Daca ar fi sa ne uitam in DEX, tochitura e" un preparat făcut tradițional cu ocazia tăierii porcului, din carne grasă tăiată mărunt, prăjită cu ceapă în tigaie, având aspect de tochitură (= jumări obținute prin topirea slăninii). Ca specialitate gastronomică românească, este realizată din bucăți mici de carne de porc, de organe și de cârnăciori, prăjite la tigaie, servite cu garnitură de mămăliguță, cu ochiuri și brânză rasă deasupra."
Dar, fiecare casa cu obiceiurile ei, inclusiv culinare si uite asa si o multime de retete diferite.

 

INGREDIENTE

  • 2oo g pulpa de porc
  • 1 bucata carnacior de curcan
  • 3-4 ficatei de pui
  • 1 bucata bacon
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 2-3 cepe mici
  • sare
  • piper 
  • 2 linguri de ulei
  • 2 rosii
  • 2 cani malai
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu mamaliguta:

Am taiat cubulete carnea si bacon-ul, carnaciorul rondele, iar ficateii i-am lasat intregi. 

Ceapa taiata pestisor impreuna cu usturoiul le-am pus la inabusit cu putin ulei si apa intr-o craticioara.

Cand s-au inmuiat, am adaugat carnea si baconul, am amesrecat si am lasat carnea sa se patrunda bine.

Am adaugat busuioc uscat si o foaie de dafin, dupa care am pus carnaciorii si ficateii.

Rosiile le-am oparit pentru a le curata de coaja si le-am taiat cubulete.

Cand s-au patruns ficateii am adaugat rosiille si am condimentat cu sare si piper.

Am lasat sa scada mancarea, dupa care am oprit-o.

Am servit tochitura impreuna cu mamaliguta. 

Va poftesc si pe voi la masa noastra! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume