Choux à la crème

de yafa in Prajituri, 28 Iul 2010 | 16132 vizualizari

 

Reteta clasica, care pe mine una ma incanta mereu...

 

INGREDIENTE

  • 125 ml de lapte
  • 125ml de apa
  • 80g de unt
  • 150g faina
  • 1 praf de sare
  • 4 oua marisoare
  • frisca batuta cu zahar vanilat si intaritor
  • crema de vanilie sau crema patisiera( poate fi inlocuita cu jeleu, peltea de fructe)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème:

Intr-o craticioara varsam laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete.Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere cand incorporam in lichid faina. Uscam aluatul inca 1 minut pe foc dupa care il transferam intr-un saladier sau bolul unui mixer si incorporam pe rand ouale.Cu ajutorul unei sprite vom forma chou-urile pe o tava tapetata cu hartie si dam la copt in cuptorul incins la 200°C timp de 20-30 de minute. Scoatem din cuptor lasam sa se racoreasca si taiam prajiturelele. Umplem incepand cu crema de vanilie si apoi cu frisca. Asezam palariile si pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

yafa 1

29.07.2010, 14:51

Multumesc Laly, sa zicem ca a fost norocul

Crista_Luca 1

08.10.2010, 16:34

arata deliciossssssssssss cred ca deseara a/m sa o incerc ..... daca -mi permiti ........ ai 5 furci pana atunci

elena1988 1

01.03.2011, 15:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie