Orez cu legume si spanac

de Ina in Mancaruri de post, 14 Ian 2011 | 9693 vizualizari

 

O mancarica gustoasa si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • o cana orez
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 200 g spanac ( proaspat sau congelat)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si spanac:

   Legumele spalate si tocate/ feliate se calesc in putin ulei cu apa , apoi adaugam 4 cani cu apa si sare/delikat. Lasam sa fiarba, iar cand legumele sunt moi si supa clocotinda adaugam orezul. Mestecam usor din cand in cand, pentru a nu se lipi orezul . Focul trebuie sa fie mic, iar vasul neacoperit. Daca orezul s-a umflat si  supa s-a absorbit, adaugam spanacul ( eu am avut rondele congelate) si lasam sa mai dea 2-3 clocote. 

   Oprim focul, presaram patrunjel verde, acoperim vasul si lasam acoperit 20 minute.

   Servim ca atare sau ca garnitura,( cu un praf de piper, pentru cine doreste ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (29)

Ina 1

16.01.2011, 20:45

Esti de-a mea, kamy

horia 1

11.04.2011, 00:04

o reteta interesanta,naturala si-o prezentare super.BRAVO!!! probeaza aceasta reteta cu orez basmati.

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 19:13

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu ciuperci si cus-cus