Dovleac cu orez la cuptor

de Ina in Mancaruri de post, 13 Ian 2011 | 23919 vizualizari

 

De ceva vreme imi cere Costel sa-i fac dovleac cu orez, cum ii facea lui bunica, cand era copil :D De parca eu as sti ce-i facea lui bunica-sa ... :)))) Dar amintindu-mi ca si gazda mea din facultate gatea dovleac cu orez la cuptor si ca-mi placea, mi-am luat azi inima-n dinti si-am facut . Iata ce-a iesit .... ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac
  • o cana orez
  • o ceapa potrivita
  • sare
  • 5 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac cu orez la cuptor:

   Dovleacul se curata de coaja, se feliaza si se aseaza in straturi, in tava sau vas de yena, alternand cu straturi de orez ( spalat in prealabil si scurs de apa ). Ceapa tocata marunt se caleste si se imprastie peste dovleacul cu orez, apoi presaram un praf de sare si 5-6 linguri cu zahar, in functie de cat de dulce dorim sa iasa. Adaugam in vas apa, astfel incat aceasta sa acopere si ultimul strat de dovleac.

    Dam la cuptor pana ce orezul absoarbe tot lichidul din vas, iar deasupra se formeaza o crusta aurie. 

    Servim cald sau rece, cu multa  scortisoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Ina 1

15.01.2011, 14:25

A mancat Costel toooot!!!!!!! I-a placut Amin!

Cris2711 1

15.01.2011, 14:26

Aseara n-a papat dar acum

Ina 1

15.01.2011, 19:22

A mancat ieri, ca n-a gasit orezul cu spanac si vroia sa manance de post
Da' mi-a zis ca mai vrea, sincer

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez chinezesc cu legume