Geanina87

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 11.11.2011

RETETE140
PRIETENI321
Retete / Dulciuri

Desert turta dulce a la Bucatarasul Suprem

In Dulciuri la 26 Apr 2020

Caramelizam 1 lingura de zahar, peste care adaugam apa fierbinte lasand la foc mic pana se topeste zaharul. Restul de zahar il amestecam cu scortisoara, ghimbirul si nucsoara si le punem in sirop. Amestecam pana cand se dizolva zaharul complet, dupa care luam de pe foc si punem 140 g faina...

Desert tort cifra

In Torturi la 20 Apr 2020

Pentru numarul 33 a fost nevoie sa fac 4 blaturi identice. Pt un blat: am mixat cele 5 ouă cu zaharul, peste care am adaugat iaurtul, uleiul, esența, sarea si faina amestecata cu praful de copt. Am mai mixat puțin, cat sa se omogenizeze amestecul si am pus totul intr-o tava cu hârtie de...

Desert cozonac cu aluat oparit

In Dulciuri la 19 Apr 2020

Incepem prin a prepara maiaua astfel: Punem 100 g faina intr-un vas mare si adaugam peste, 250 ml lapte clocotit.Amestecam f bine cu o lingură si lasam sa se racoreasca in asa fel incat sa nu ne friga la mână. Dupa ce amestecul s-a racorit putin, se sfarama drojdia proaspata deasupra...

Desert papanasii copilariei

In Dulciuri la 12 Apr 2020

Se mixează ouăle cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul pudră și esența si se continuă mixarea pt 2 minute. Brânza se pune în compoziția de ouă și se omogenizează, iar deasupra se cerne făina amestecată cu praful de copt. Va rezulta un aluat ușor lipicios. Cu...

Desert bezele

In Dulciuri la 1 Apr 2020

Mixam albușurile cu praful de sare, iar cand incep sa se albeasca, adaugam si oțetul. Mixam in continuare pana se intaresc, apoi punem zahărul puțin câte puțin, mixand continuu. Albușurile devin o spumă lucioasă. Compoziția se pune intr-un posh si formam bezelele direct in tava...

Desert briose cu unt si ciocolata

In Dulciuri la 16 Feb 2020

Se mixează zahărul cu untul moale (la temperatura camerei), după care se adaugă ouăle, mixând foarte bine după fiecare. Se pune si făina amestecată cu praful de copt si zahărul vanilat și se încorporează cu ajutorul unei linguri. Se toarnă apoi laptele și esența de...

Desert tort sah

In Torturi la 21 Noi 2019

Blat alb: Separam ouăle, batem albusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi adaugam si zaharul mixând in continuare pana devin spumă tare. Frecăm galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile batute.Amestecam usor cu o spatula de jos in sus si adaugam treptat din făina...

Desert gofre belgiene

In Dulciuri la 29 Oct 2019

Separam ouale. Peste galbenusuri punem zaharul, untul topit, faina amestecata cu praful de copt, esenta si laptele putin cate putin amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Batem spuma tare albusurile si cu sarea, apoi incorporam cu cealalta compozitie folosindu-ne de o spatula....

Desert biscuiti pentru copii

In Dulciuri la 30 Mar 2019

Untul se mixeaza cu zahărul, apoi se adauga oul, praful de sare si esenta. Punem praful de copt si incorporam făina pana cand aluatul devine nelipicios. Infasuram in folie alimentară si lasam la frigider pt 1 ora, dupa care intindem pe blatul de lucru si decupam cu formele dorite. Se asaza...

Desert tort egiptean

In Torturi la 13 Feb 2019

Blatul: se mixeaza albusurile cu zaharul si praful de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. Nuca se amesteca cu faina si se incorporeaza in albusuri. Ungem cu unt un inel de tort cu diametrul de 23 cm si turnam compozitia pe care o nivelam cu o spatula sau o lingura si dam la cuptorul...

Desert barcute cu crema de lamaie si fructe

In Dulciuri la 14 Ian 2018

Amestecam laptele cu faina, strecuram pt a ne asigura ca nu vor fi cocoloase, adaugam si 50 g zahar pudra si punem la fiert amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa. Luam apoi de pe foc si lasam sa se raceasca. Mixam bine untul cu zaharul pudra ramas si adaugam cate o lingura din...

Desert turta dulce

In Dulciuri la 6 Ian 2018

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat nelipicios. Se intinde o foaie groasa de cel putin 1 cm. Decupam formele dupa placere si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cel putin 6 ore, dupa care se coc in cuptorul preincalzit cam 10 min. Lasam sa se raceasca...

Desert tort cu crema de mascarpone si krantz de migdale

In Torturi la 23 Apr 2017

Incepem cu blatul care trebuie pregatit cu o zi inainte. Separam ouale. Albusurile si praful de sare se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi, treptat, jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine compozitia lucioasa. Galbenusurile se mixeaza si ele cu zaharul ramas pana isi tripleaza...

Tort "Camasa"

In Torturi la 28 Mar 2016

Blat : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare se bat spuma, apoi punem si zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Mixam putin si galbenusurile si le punem peste albusuri. Faina, praful de copt si cacaoa se amesteca si se incorporeaza,...

Sfintisori moldovenesti

In Dulciuri la 16 Mar 2016

Am cernut faina, am facut o gaura in mijloc si am pus drojdia (dizolvata in 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte), sarea,zaharul,zaharul vanilat, ouale si coaja de citrice. Am inceput sa framant turnand putin cate putin din laptele cald. Cand incepe sa se formeze aluatul, se incorporeaza...

Desert prajitura Tavalita

In Dulciuri la 1 Mar 2016

Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, se adauga laptele, dupa care se toarna totul in compozitia de albusuri. Punem si esenta si...

Prajitura Boema

In Dulciuri la 24 Ian 2016

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si esenta, apoi se toarna peste albusuri si omogenizam. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o...

Fursecuri fragede a la Timea

In Dulciuri la 20 Dec 2015

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam oul intreg si galbenusurile mixand foarte bine dupa fiecare.Punem si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu amidonul si se incorporeaza  putin cate putin. Tapetam tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unui posh facem niste cerculete si dam...

Rulada cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 31 Iul 2015

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare adaugandu-se treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pe care il turnam putin cate putin. Punem si esenta si apoi turnam amestecul peste albusuri.Omogenizam usor si incorporam cate o...

Tort Intercontinental

In Dulciuri la 17 Apr 2015

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare.Cand devin spuma adaugam zaharul putin cate putin pana cand iese o spuma ferma ca la bezea.Amestecam nuca, faina si praful de copt si incorporam cu grija in albusuri.Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm.Eu am folosit un inel de...

Desert pasca fara aluat

In Dulciuri la 3 Apr 2015

Incepem prin a mixa ouale cu zaharul si esenta de vanile, apoi adaugam branza si untu, lcare a fost tinut la temperatura camerei si omogenizam amestecul. Punem faina, putin cate putin si grisul. Amestecam bine dupa care adaugam smantana, iar la final stafidele. Turnam compozitia obtinuta...

Tort de mere

In Torturi la 31 Mar 2015

Mai intai caramelizam intr-o cratita cele 4 lg de zahar. Facem in asa fel incat caramelul sa ajunga si pe peretii vasului. Pregatim apoi un pandispan simplu : Separam ouale, albusurile si cu un praf de sare se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza si ele si se pun peste...

Batoane cu susan, seminte de floarea-soarelui si nuci

In Dulciuri la 10 Mar 2015

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana devine auriu (daca il lasati prea mult va deveni amar), iar cand zaharul e complet topit se adauga semintele de floarea-soarelui, susan si nuca. Se amesteca bine si se mai lasa 1 minut pe foc, apoi se rastoarna pe o hartie de copt unsa cu putina...

Prajitura Bounty

In Dulciuri la 4 Feb 2015

Blat: Mixam untul moale si zaharul pana iese o compozitie spumoasa,apoi adaugam ouale, unul cate unul. Punem si laptele . Amestecam faina, praful de copt si cacaoa, apoi le cernem peste compozitia de unt. Omogenizam si turnam totul intr-o tava 25/30 tapetata cu hartie de copt si dam la...

Desert nuci umplute

In Dulciuri la 28 Ian 2015

Coji : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la fiecare 20 secunde...

Desert cornulete cu rahat

In Dulciuri la 11 Ian 2015

Din ingredientele de mai sus (fara rahat si zahar pudra) se face un aluat nelipicios. Luam cate o bucata mica, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru si o taiem in triunghiuri ca in imagine. Pe fiecare triunghi punem cate o bucatica de rahat si rulam. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata...

Fursecuri cu lamaie

In Dulciuri la 26 Dec 2014

Mixam margarina moale cu zaharul peste care adaugam cele 2 oua.Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie,praful de sare, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia rezultata o infoliem si o dam la rece pentru cateva ore bune, dupa care formam bilute pe care le trecem mai...

Fursecuri in doua culori

In Dulciuri la 14 Noi 2014

Aluatul alb: Se mixeaza bine untul si zaharul,se adauga oul si esenta, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat nelipicios. Aluatul maro: Se procedeaza la fel ca aluatul alb,doar ca faina va fi amestecata cu praful de copt si cacaoa. Din cele doua...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 31 Iul 2014

Punem apa la fiert impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina amestecand rapid (ca la aluatul de eclere). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.Dupa ce s-a racit de tot,adaugam oul si framantam pana se...

Desert prajitura Tosca

In Prajituri la 8 Iun 2014

Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, pana cand spuma devine lucioasa ca pentru bezea.Se pune macul si nuca de cocos si se omogenizeaza, dupa care se cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam...

Afisate 1 - 30 din 83 retete    

Postari recente

publicat la 29.04.2020

Turte ca la mama

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]