Tort "Camasa"

de Geanina87 in Torturi, 28 Mar 2016 | 3814 vizualizari

 

Tortul a fost preparat pentru aniversarea socrului meu. Mititelul meu a fost cam racit si nu am putut sa particip la petrecere. Din cate am inteles, tortul a fost delicios, iar ceea ce m-a surprins a fost faptul ca s-a mancat si pasta de zahar :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 pliculet de praf de copt
Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 kiwi
  • 1 banana
  • 3 portocale
Sirop:
  • 1 cana de zahar
  • 2,5 cani de apa
  • esenta de rom
Pasta de zahar:
  • 400 g zahar pudra + inca 50 g
  • 5 g gelatina
  • 30 ml apa
  • 1,5 linguri cu energizant sau miere
  • colorant alimentar gel- albastru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Camasa":

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare se bat spuma, apoi punem si zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Mixam putin si galbenusurile si le punem peste albusuri. Faina, praful de copt si cacaoa se amesteca si se incorporeaza, amestecand usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180 grade. Cand e gata, se scoate din tava si se lasa la racit (in cazul meu, peste noapte).

Crema: Se mixeaza mascarponele impreuna cu 4 linguri de zahar+ zaharul vanilat si se amesteca bine cu frisca batuta.Se mai mixeaza putin pentru omogenizare.Fructele se taie in bucati mici.

Sirop: Apa si zaharul se pun la fiert.Cand se dizolva zaharul, se opreste focul si se adauga esenta de rom.

Pasta de zahar: Gelatina se pune la hidratat in 30 ml apa.Dupa ce s-a umflat, se adauga deasupra mierea-energizant si se pune pe baie de aburi, pana cand se dizolva gelatina. Se cerne bine zaharul.Se pun intr-un bol 400 g zahar cernut si se face o gaura in mijloc in care punem gelatina si mierea.Amestecam mai intai cu o lingura, dupa care folosim mana, deoarece incepe sa se ingroase compozitia. Framantam ca la un aluat pana nu se mai lipeste de maini.Daca ne mai trebuie zahar, ne folosim de cele 50 g pe care le-am pastrat deoparte.Punem pasta de zahar intr-o folie si lasam la temperatura camerei pana a doua zi cand o coloram si o modelam dupa pricepere.

Am taiat blatul in trei parti.Am insiropat primul strat, am pus crema, fructe, blat, crema, fructe si iar blat. Am acoperit tortul cu crema ca sa se lipeasca pasta de zahar.

TIPS-URI

1

Recomand portie dubla la pasta de zahar. Mie nu mi-a ajuns sa acopar tot tortul, de aceea pe margine am pus niste banuti de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Camasa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Geanina87 1

15.04.2016, 08:06

Ancutsa 1

18.12.2016, 12:00

Ce frumos e!

Geanina87 1

18.12.2016, 12:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă