Blat:
Glazura:
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, se adauga laptele, dupa care se toarna totul in compozitia de albusuri. Punem si esenta si incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava cu hartie de copt si dam totul la cuptorul preincalzit 170 grade pentru 25-30 minute sau pana cand se va rumeni frumos deasupra.
Lasam sa se raceasca dupa care taiem blatul in cuburi de dimensiunea dorita.
Intr-o cratita punem untul, zaharul, cacaua si esenta pe foc mic, amestecand in continuu.
Cand se dizolva complet untul si zaharul, luam de pe foc si cu ajutorul unei furculite luam cate un cub si il scufundam in glazura calda, dupa care il tavalim prin nuca macinata si/sau nuca de cocos.
1
Daca glazura se intareste, o mai puteti pune putin pe foc.