Aceasta rulada a fost preparata la dorinta uneia dintre surorile mele pt. "Lasatul secului". A iesit o bunatate si a fost apreciata de toata lumea.
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare adaugandu-se treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pe care il turnam putin cate putin. Punem si esenta si apoi turnam amestecul peste albusuri.Omogenizam usor si incorporam cate o lingura de faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Amestecam usor de jos in sus.
Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor pe margini. O dezlipim de pe foaia de copt, o acoperim cu alta foaie de copt si incepem sa rulam cu tot cu hartie. Lasam pana se raceste.
Rupem ciocolata( cele 2 cu lapte si jumatate din cea amaruie) si o punem impreuna cu frisca pe baie de aburi.Cand se omogenizeaza totul, lasam la rece aproximativ 30 min, dupa care mixam 2 minute.Punem din nou la rece inca 15 min. Desfacem rulada, intindem crema si rulam la loc. Pentru glazura punem cealalta jumatate de ciocolata impreuna cu 1 lg de frisca lichida si untul pe baie de aburi la topit si cu ajutorul unei linguri facem niste dungi pe rulada,