Reteta am preluat-o de la Rux http://www.bucataras.ro/retete/chifle-umplute-39022.html o bucatarasa tare draga mie si care gateste pe placul meu. Am mai umblat pe ici pe colo dar in ansamblu baza este reteta ei. Pup si multam fain ,Rux drag!
Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus ingredientele in urmatoarea ordine: sarea, zaharul, apa, uleiul, iaurtul, untul, faina si drojdia. Lasam pe programul de aluat si cand acesta este gata scoatem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop si il lasam circa 40 minute la crescut la loc cald.
In acest timp ne ocupam de umplutura. Curatam ardeii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Taiem si branza tot cubulete mai mari, iar mararul il taiem marunt. Intr-un boi punem toate ingredientele, adaugam rozmarin si stropim cu ulei de masline. Amestecam usor.
Dupa 40 minute luam aluatul si il impartim in 4 bucati sub forma de bilute. Luam din fiecare biluta aluat si intindem cu mana, sub forma de dreptunghi. Pe fiecare dreptunghi punem din amestecul preparat mai sus, apoi rulam cu grija ca sa nu iasa compozitia. Procedam asa pana cand terminam atat aluatul cat si umplutura. Trebuie sa fim atente sa impartim aluatul astfel incat sa ne ajunga amestecul. Painicile formate le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Acoperim tava cu un prosop si lasam circa 20 minute la crescut.
Dupa cele 20 de minute, batem bine galbenusurile si apoi ungem fiecare painica in parte. Incingem cuptorul si dam la cuptor tava cu painicile. Tinem pana cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite, circa 25 de minute. Sunt minunate pentru micul dejun in compania unui pahar cu lapte!