Desert tort cu crema de mascarpone si krantz de migdale

de Geanina87 in Torturi, 23 Apr 2017 | 4245 vizualizari

 

Delicii de Paste Reteta am gasit-o pe https://bunataticulinare.wordpress.com/tag/blat/ 
Si pt.ca anul acesta Pastele a picat exact de ziua mea si a mamei mele, am hotarat sa fac un tort mai special, cu ingrediente mai de calitate si va spun, cu mana pe inima, ca a meritat si ca a fost demn de Marele Eveniment ( AM SCHIMBAT PREFIXUL!) :) Invitatii au zis ca e cel mai bun tort de pana acum...va recomand sa-l incercati si nu veti regreta!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 250 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare

Crema de ciocolata:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g ciocolata de min.80% cacao
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida

Crema de mascarpone si krantz de migdale:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • 160 g migdale prajite
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml frisca lichida

Sirop caramelizat:

  • 10 linguri de zahar
  • 600 ml apa

Decor: dupa pricepere (Eu am folosit krantz de migdale, frisca lichida, ciocolata rasa, oua mici de ciocolata si o sampanie mica pe care am infoliat-o pe jumatate si am introdus-o in tort)

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mascarpone si krantz de migdale:

Incepem cu blatul care trebuie pregatit cu o zi inainte. Separam ouale. Albusurile si praful de sare se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi, treptat, jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine compozitia lucioasa. Galbenusurile se mixeaza si ele cu zaharul ramas pana isi tripleaza volumul si le adaugam in fir subtire peste albusuri, amestecand usor de jos in sus. Faina impreuna cu praful de copt si cacaua se cern, putin cate putin, peste compozitia de oua si amestecam tot cu grija, pana se incorporeaza toata faina.Turnam totul intr-o tava de 28 cm, tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit, 180 grade C, pt 35-40 min. Nu uitam de testul cu scobitoarea. Cand e gata, oprim cuptorul si-l lasam sa se racoreasca in cuptor, cu usa intredeschisa, apoi il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca de tot, pe un gratar.

Pentru crema de ciocolata : Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana devin ca o crema, iar peste se adauga laptele, amestecand usor. Punem si ciocolata rupta in bucati si punem totul pe baie de aburi, amestecand continuu, pana se topeste ciocolata si se ingroasa crema. Lasam la racit. Mixam mascarponele, adaugand cate o lingura din crema de ciocolata racita complet. La sfarsit, unim cu frisca mixata si omogenizam cu ajutorul unei linguri.

Crema de mascarpone cu krantz de migdale: Caramelizam zaharul si adaugam migdalele amestecand bine. Le scoatem si le intindem asa cum putem, pe o hartie de copt. Dupa ce s-au racit, le dam la robot mai grosier. Oprim putin krantz pt. decor. Mixam mascarponele, apoi adaugam krantzul de migdale si zaharul pudra. Amestecam bine si adaugam lingura cu lingura din frisca mixata.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul peste care se adauga apa! Atentie la aburi!

Asamblare: Taiem blatul in trei parti egale: Blat insiropat, 3/4 din crema alba, blat insiropat,3/4 crema neagra, blat insiropat, iar deasupra se pun cremele ramase (1/4 crema neagra+ 1/4 crema alba). Se orneaza dupa pricepere.

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mascarpone si krantz de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

24.04.2017, 20:35

Super, super delicios! Imi place mult!

Ancutsa 1

25.04.2017, 20:30

Foarte frumos! La multi ani si multe bucurii!

Geanina87 1

26.04.2017, 12:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello