Blat:
Crema:
Sirop:
Glazura:
Decor:
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.
Sirop: intr-un ibric punem zaharul, apa si lasam pana cand zaharul se topeste. La final adaugam esenta de rom.
Crema: frisca se mixeza pana se intareste putin, apoi se adauga 3 lingurite de zahar pudra si continuam sa mixam pana se intareste.
Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu 2 linguri zahar pudra.
In crema mascarpone incorporam treptat si frisca batuta.
Intindem crema peste blatul rece, insiropat si dam prajitura la frigider peste noapte.
A doua zi taiem prajitura in cuburi/dreptunghiuri.
Glazuram fiecare bucata de prajitura cu ciocolata topita la microunde cu laptele si lingurita de ulei.
Batem frisca lichida, apoi facem cate un mot pe fiecare prajiturica, punem cate un biscuite si dam tava la rece pana la servire.
Pofta buna!
1
Blatul l-am copt intr-o tava cu diametrul de 32/24 cm.
2
Uleiul se pune in glazura de ciocolata pentru a-i da luciu.