Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam sa se racesca.
Prunele le taiem in doua, indepartam samburii, presaram doua linguri de zahar peste ele si le lasam pana se racesc cartofii.
Dupa ce s-au racit cartofii...
Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si mixam bine.
Adaugam apoi apa, uleiul si omogenizam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Impartim compozitia in doua parti egale, una o lasam asa iar in cealalta adaugam cacaoa, ness-ul si...
Intr-un vas punem praful pentru crema, zaharul pudra, laptele si incepem sa mixam pana se intareste.
Crema o impatim in trei parti egale.
Tapetam o tava de chec cu folie transparenta.
Asezam un strat de biscuiti inmuiati in cafea, o parte de crema si tot asa pana la epuizarea...
Aluat:
Intr-un vas punem faina.
Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute.
Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau untura si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste untul sau untura. Incalzim usor, NU...
Blat de vanilie: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.
Incorporam pe rand...
Spalam si curata caisele de samburi.
Le dam prin masina de tocat carne si le punem apoi in cratita in care vom fierbe gemul.
Punem zaharul peste ele si le lasam asa vreo 3 ore, sau peste noapte.
Am pus o tabla pe ochiul de la aragaz, apoi am pus cratita cu caise si am lasat sa fiarba la...
Spalam murele si le punem in vasul de la blender.
Adaugam 2 linguri de zahar si incepem sa mixam pana obtinem un piure.
Trecem apoi piureul de mure printr-o sita pentru a indeparta samburii si a obtine o pasta fina.
Adaugam apoi iaurtul peste piureul de mure si omogenizam usor cu o...
Intr-un bol am pus faina, sarea, praful de copt si am amestecat.
In alt vas am pus margarina la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si am mixat spuma.
Am adaugat apoi pe rand cate un ou si am mixat bine dupa fiecare.
Apoi adaugam zeama de lamaie, iaurtul si omogenizam.
Punem...
Pregatim un bol. Punem in el biscuitii inmuiati bine in cafea rece, apoi presam usor cu o lingurita pentru a se sfarma.
Caisele spalate le-am taiat cubulete si le-am asezat peste biscuiti.
Iaurtul grecesc l-am amestecat cu mierea, apoi l-am pus peste caise.
Am decorat cu 1 biscuite...
Am pregatit 2 boluri. Bananele le-am decojit si le-am sfarmat cu furculita.
Am asezat cate una in bol, am pus cate 4 linguri de cafea peste fiecare si am amestecat.
Am presarat cate-o jumatate de lingurita de zahar brun peste fiecare, apoi am pus cate 2 linguri de iaurt in fiecare bol si am...
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Intr-un vas punem oul, laptele, zaharul vanilat si praful de sare. Mixam bine.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie fina, fara cocoloase de consistenta unei smantani mai groase.
Turnam untul topit...
Foi cu miere de albine: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.
Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.
Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Budinca de caramel: i ntr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!!
Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.
Amidonul il amestecam cu 1 lingura de zahar.
Cand...
Prima data am spalat si sters prunele, apoi le-am taiat in felii mai grosute.
Le-am pus intr-un vas, am adaugat peste ele 1 lingura de zahar si scortisoara.
Le-am dat la frigider pana am pregatit aluatul.
Intr-un vas am pus ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si am mixat bine...
Aluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.
Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte.
Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului.
Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul...
Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foietajul din congelator sau il scoatem seara si il lasam in frigider pana a doua zi.
Intr-un vas punem 8 oua, zaharul, grisul, coaja rasa de lamaie, praful de sare si mixam bine .
Pastram 3 linguri din iaurt, iar restul il adaugam...
Am pregatit un sirop dintr-o cescuta de apa si jumatate de cescuta de zahar.
Apoi am maruntit biscuitii, apoi i-am pus intr-un bol, am adaugat siropul caldut (masuram 70 ml) si am lasat 10 minute.
In alt bol am pus crema de branza, zaharul pudra, lichiorul de cirese si am mixat.
Am...
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.
Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul....
Mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider.
Fructele le-am zdrobit cu o furculita, iaurtul l-am amestecat cu mierea.
Am amestecat piureul de fructe cu iaurtul, apoi am incorporat frisca, amestecand usor cu o spatula.
Am pus compozitia intr-o caserola si dat-o la congelator....
Biscuitii se sfarma cu o sucitoare, se pun intr-un bol, adaugam peste ei cacaoa, untul topit si racit si omogenizam.
Tapetam o tava de briose cu folie de plastic, apoi asezam compozitia de biscuiti presand cu o lingura.
Dam la rece pana pregatim crema.
Punem gelatina intr-un bol si tunam...
Am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider.
A doua zi am spalat ciresele si le-am scos samburii.
Le-am pus intr-o craticioara, am adaugat zaharul, amidonul, apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana sau ingrosat putin.
Lasam sosul de cirese sa...
Spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem 2 linguri de zahar si scortisoara peste ele, amestecam si dam de-o parte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul ramas si mixam bine.
Adaugam apoi uleiul si laptele....
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Impartim compozitiea in 2 parti egale. In una punem inka iar cealalta o lasam asa.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin...
Crema de vanilie: intr-un vas punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele rece de la frigider.
Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa.
Impartim crema de vanilie in 6 parti egale.
Avem nevoie de 3 farfurii. Punem cate o clatita americana pe fiecare farfurie,...
Crema de vanilie : intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.
Mixam pana se intareste, apoi dam crema la frigider pana pregatim aluatul.
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa...
Blat: intr-un ibric punem la fiert laptele, untul, zaharul si cacaua. Din momentul in care lichidul incepe sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam sa se raceasca. Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu praful de sare. Cand amestecul de lapte...
Intr-un bol am pus branza, zaharul, coaja de portocala si am mixat bine.
Am adaugat apoi faina, grisul, sarea si am continuat sa mixez.
Apoi am pus bicarbonatul amestecat cu sucul de portocale si am omogenizat.
Am tapetat o tava de guguluf cu hartie de copt si putin ulei, am asezat...
Spalam cirese si le scoatem samburii.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu laptele, apoi o lasam sa se racoreasca.
Untul in topim partial, adaugam zaharul pudra si il mixam pana se intareste iar.
Cand ciocolata s-a racorit adaugam untul peste ea si mixam bine.
Adaugam ouale...
Spalam cirese, scoatem samburii si le punem intr-o oala mai mare.
Punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam vreo 3 ore pana lasa zeama.
Le punem apoi la fiert pe ochiul de la aragaz.
Fierbem dulceata de cirese pana cand zeama lasata se ingroasa.
Punem dulceata in borcanele...
Am maruntit piscoturile, le-am pus apoi intrr-un bol, am adaugat cafeaua calduta peste ele si le-am lasat 10 minute.
In alt bol am pus crema de branza, zaharul pudra, ness-ul si am mixat.
Am adaugat apoi piscoturile inmuiate si am omogenizat usor cu o spatula.
Am format pralinele apoi...
Galuste cu prune
Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam sa se racesca. Prunele le taiem in doua, indepartam samburii, presaram doua linguri de zahar peste ele si le lasam pana se racesc cartofii. Dupa ce s-au racit cartofii...
Chec cu cacao, ness si stafide
Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si mixam bine. Adaugam apoi apa, uleiul si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Impartim compozitia in doua parti egale, una o lasam asa iar in cealalta adaugam cacaoa, ness-ul si...
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie
Intr-un vas punem praful pentru crema, zaharul pudra, laptele si incepem sa mixam pana se intareste. Crema o impatim in trei parti egale. Tapetam o tava de chec cu folie transparenta. Asezam un strat de biscuiti inmuiati in cafea, o parte de crema si tot asa pana la epuizarea...
Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide
Aluat: Intr-un vas punem faina. Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute. Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau untura si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste untul sau untura. Incalzim usor, NU...
Prajitura cu crema de vanilie
Blat de vanilie: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Incorporam pe rand...
Gem de caise
Spalam si curata caisele de samburi. Le dam prin masina de tocat carne si le punem apoi in cratita in care vom fierbe gemul. Punem zaharul peste ele si le lasam asa vreo 3 ore, sau peste noapte. Am pus o tabla pe ochiul de la aragaz, apoi am pus cratita cu caise si am lasat sa fiarba la...
Spuma de mure cu iaurt
Spalam murele si le punem in vasul de la blender. Adaugam 2 linguri de zahar si incepem sa mixam pana obtinem un piure. Trecem apoi piureul de mure printr-o sita pentru a indeparta samburii si a obtine o pasta fina. Adaugam apoi iaurtul peste piureul de mure si omogenizam usor cu o...
Chec umed cu caise
Intr-un bol am pus faina, sarea, praful de copt si am amestecat. In alt vas am pus margarina la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si am mixat spuma. Am adaugat apoi pe rand cate un ou si am mixat bine dupa fiecare. Apoi adaugam zeama de lamaie, iaurtul si omogenizam. Punem...
Desert rapid cu iaurt si caise
Pregatim un bol. Punem in el biscuitii inmuiati bine in cafea rece, apoi presam usor cu o lingurita pentru a se sfarma. Caisele spalate le-am taiat cubulete si le-am asezat peste biscuiti. Iaurtul grecesc l-am amestecat cu mierea, apoi l-am pus peste caise. Am decorat cu 1 biscuite...
Desertul bucatarasului pofticios: banane cu cafea si iaurt
Am pregatit 2 boluri. Bananele le-am decojit si le-am sfarmat cu furculita. Am asezat cate una in bol, am pus cate 4 linguri de cafea peste fiecare si am amestecat. Am presarat cate-o jumatate de lingurita de zahar brun peste fiecare, apoi am pus cate 2 linguri de iaurt in fiecare bol si am...
Clatite americane cu cirese
Topim untul si il lasam sa se raceasca. Intr-un vas punem oul, laptele, zaharul vanilat si praful de sare. Mixam bine. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie fina, fara cocoloase de consistenta unei smantani mai groase. Turnam untul topit...
Foi cu miere de albine si crema de lamaie
Foi cu miere de albine: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Felie de caramel
Budinca de caramel: i ntr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!! Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar. Amidonul il amestecam cu 1 lingura de zahar. Cand...
Prajitura insiropata cu prune
Prima data am spalat si sters prunele, apoi le-am taiat in felii mai grosute. Le-am pus intr-un vas, am adaugat peste ele 1 lingura de zahar si scortisoara. Le-am dat la frigider pana am pregatit aluatul. Intr-un vas am pus ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si am mixat bine...
Eclere cu crema si glazura de lamaie
Aluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare. Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte. Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul...
Placinta cu iaurt si fructe
Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foietajul din congelator sau il scoatem seara si il lasam in frigider pana a doua zi. Intr-un vas punem 8 oua, zaharul, grisul, coaja rasa de lamaie, praful de sare si mixam bine . Pastram 3 linguri din iaurt, iar restul il adaugam...
Praline cu angelli cherry si visine din dulceata
Am pregatit un sirop dintr-o cescuta de apa si jumatate de cescuta de zahar. Apoi am maruntit biscuitii, apoi i-am pus intr-un bol, am adaugat siropul caldut (masuram 70 ml) si am lasat 10 minute. In alt bol am pus crema de branza, zaharul pudra, lichiorul de cirese si am mixat. Am...
Mini-tarte cu vanilie si jeleu de fructe
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul....
Inghetata cu iaurt si zmeura
Mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider. Fructele le-am zdrobit cu o furculita, iaurtul l-am amestecat cu mierea. Am amestecat piureul de fructe cu iaurtul, apoi am incorporat frisca, amestecand usor cu o spatula. Am pus compozitia intr-o caserola si dat-o la congelator....
Prajiturele Noire
Biscuitii se sfarma cu o sucitoare, se pun intr-un bol, adaugam peste ei cacaoa, untul topit si racit si omogenizam. Tapetam o tava de briose cu folie de plastic, apoi asezam compozitia de biscuiti presand cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema. Punem gelatina intr-un bol si tunam...
Tarta cu cirese
Am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider. A doua zi am spalat ciresele si le-am scos samburii. Le-am pus intr-o craticioara, am adaugat zaharul, amidonul, apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana sau ingrosat putin. Lasam sosul de cirese sa...
Prajitura cu mere
Spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem 2 linguri de zahar si scortisoara peste ele, amestecam si dam de-o parte. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul ramas si mixam bine. Adaugam apoi uleiul si laptele....
Prajitura cu Inka
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Impartim compozitiea in 2 parti egale. In una punem inka iar cealalta o lasam asa. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin...
Tort Pancakes cu crema de vanilie si sirop de visine
Crema de vanilie: intr-un vas punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele rece de la frigider. Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa. Impartim crema de vanilie in 6 parti egale. Avem nevoie de 3 farfurii. Punem cate o clatita americana pe fiecare farfurie,...
Tarta cu crema de vanilie
Crema de vanilie : intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele. Mixam pana se intareste, apoi dam crema la frigider pana pregatim aluatul. Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa...
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare
Blat: intr-un ibric punem la fiert laptele, untul, zaharul si cacaua. Din momentul in care lichidul incepe sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam sa se raceasca. Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu praful de sare. Cand amestecul de lapte...
Coronita cu branza dulce
Intr-un bol am pus branza, zaharul, coaja de portocala si am mixat bine. Am adaugat apoi faina, grisul, sarea si am continuat sa mixez. Apoi am pus bicarbonatul amestecat cu sucul de portocale si am omogenizat. Am tapetat o tava de guguluf cu hartie de copt si putin ulei, am asezat...
Tarta cu ciocolata si cirese
Spalam cirese si le scoatem samburii. Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu laptele, apoi o lasam sa se racoreasca. Untul in topim partial, adaugam zaharul pudra si il mixam pana se intareste iar. Cand ciocolata s-a racorit adaugam untul peste ea si mixam bine. Adaugam ouale...
Dulceata de cirese
Spalam cirese, scoatem samburii si le punem intr-o oala mai mare. Punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam vreo 3 ore pana lasa zeama. Le punem apoi la fiert pe ochiul de la aragaz. Fierbem dulceata de cirese pana cand zeama lasata se ingroasa. Punem dulceata in borcanele...
Praline cu crema de branza si cafea
Am maruntit piscoturile, le-am pus apoi intrr-un bol, am adaugat cafeaua calduta peste ele si le-am lasat 10 minute. In alt bol am pus crema de branza, zaharul pudra, ness-ul si am mixat. Am adaugat apoi piscoturile inmuiate si am omogenizat usor cu o spatula. Am format pralinele apoi...