Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos

de Angelina_Elena in Torturi, 8 Iun 2013 | 13336 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de tort:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet margarina rama
  • 100 g ciocolata alba Milka
  • 100 g fulgi de cocos
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 faina
Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • 7 cirese
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  apoi fulgii de cocos si lasam budinca sa se raceasca.

Untul se mixeaza spuma.

Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste unt si mixam bine.

Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 4, pe orizontala.

Pastram 3 linguri de crema, iar restul o impartim in 3 parti egale.

Aseazam prima foaie pe o tava, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.

Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de cocos.

Mixam frisca tare, asezam o parte din ea deasupra tortului si presaram fulgi de cocos.

Facem cateva moate de frisca si asezam deasupra fiecarui mot cate o cireasa.

Dam  tortul la rece peste noapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Chocolate-Coconut