Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.
Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.
Turnam amestecul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul la racit si pregatim crema.
Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.
Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.
Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.
Adaugam apoi fulgii de cocos si lasam budinca sa se raceasca.
Untul se mixeaza spuma.
Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste unt si mixam bine.
Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 4, pe orizontala.
Pastram 3 linguri de crema, iar restul o impartim in 3 parti egale.
Aseazam prima foaie pe o tava, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.
Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de cocos.
Mixam frisca tare, asezam o parte din ea deasupra tortului si presaram fulgi de cocos.
Facem cateva moate de frisca si asezam deasupra fiecarui mot cate o cireasa.
Dam tortul la rece peste noapte.
Pofta buna!