Reteta preluata de la Mihaela (mihaelapd.blogspot.ro), un fel de macarons fara picioruse!:)
Crema de ciocolata alba: topim ciocolata alba impreuna cu frisca pe baie de aburi.
O lasam sa se raceasca, apoi o punem in vasul de la mixer si incepem sa o mixam, la viteza mica, adaugand treptat cate un cubulet de unt.
Se da la frigider pana pregatim bezelele.
Bezele: mixam albusurile cu praful de sare, iar cand incep sa faca spuma, adaugam treptat zaharul tos si continuam sa mixam pana cand albusurile sunt tari.
Adaugam colorantul, apoi se adauga apoi amestecul (dat prin sita de 3 ori) de zahar pudra si migdale.
Se amesteca usor cu o spatula, invartind de vas de aproximativ 10 ori, apoi amestecam usor pana cand totul este incorporat.
Compozitia trebuie sa curga si sa se "dizolve" repede in restul compozitiei.
Compozitia obtinuta am pus-o intr-o punga, pe care am taiat-o la un colt.
In tavile tapetate cu hartie de copt am format banuti de aproximativ aceeasi dimensiune, lasand spatiu intre ei de vreo 2 cm.
Lasam banuti sa se odihneasca la temepratura camerei 1 ora, pentru a se usca usor deasupra (cand ii atingem usor cu degetul nu se ia).
Coacem intre 12 si 15 minute la 160 de grade C.
Lasam bezelele sa se raceasa in tava, apoi le scoatem si le umplem cu crema de ciocolata alba.
Sunt foarte bune la gust!
Pofta buna!
1
Zaharul pudra sa fie din comert pentru ca acela contine amidon!