By Criss!
Am pus iaurtul intr-un bol, am adaugat praful de copt si am lasat sa se umfle (o sa isi dubleze volumul).
Intre timp am mixat untul (la temperatura camerei) cu zaharul si praful de sare.
Am adaugat coaja rasa de lamaie, iaurtul si am mixat bine.
Am obtinem o pasta grosuta, pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu unt.
Cu ajutorul unui cutit portionam deasupra prajitura apoi o dam la cuptorul preincalzit pentru 35-45 de minute.
Pregatim siropul: intr-un ibric am pus zaharul, apa si zeama de lamaie si am fiert la foc mediu timp de 10 minute.
Prajitura este facuta cand incepe sa se rumeneasca usor pe margine, iar cand apasam usor cu degetul deasupra nu ramane urma.
Dupa ce am scos prajitura am portionat-o iar, apoi am turnat incet siropul rece peste prajitura fierbinte, am lasat pana a absorbit tot siropul, am presarat fulgi de cocos, am lasat sa se raceasca in tava apoi am dat prajitura la frigider pentru 3 ore.
E foarte buna, racoritoare si e perfecta pe caldura asta!!
Pofta buna!
1
Pentru masurat am folosit o cana de 300 ml.
2
Optional se poate pune pe fiecare bucata potionata cate-o migdala.