Prajitura Harissa

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iun 2013 | 5889 vizualizari

 

By Criss!

 

INGREDIENTE

Pentru o tava de chec:
  • 1 cana si jumatate gris
  • jumatate cana iaurt
  • un sfert cana zahar
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Sirop:
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Harissa:

Am pus iaurtul intr-un bol, am adaugat praful de copt si am lasat sa se umfle (o sa isi dubleze volumul).

Intre timp am mixat untul (la temperatura camerei) cu zaharul si  praful de sare.

Am adaugat coaja rasa de lamaie, iaurtul si am mixat bine.

Am obtinem o pasta grosuta, pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu unt.

Cu ajutorul unui cutit portionam deasupra prajitura apoi o dam la cuptorul preincalzit pentru 35-45 de minute.

Pregatim siropul: intr-un ibric am pus zaharul, apa si zeama de lamaie si am fiert la foc mediu timp de 10 minute.

Prajitura este facuta cand incepe sa se rumeneasca usor pe margine, iar cand apasam usor cu degetul deasupra nu ramane urma.

Dupa ce am scos prajitura am portionat-o iar, apoi am turnat incet siropul rece peste prajitura fierbinte, am lasat pana a absorbit tot siropul, am presarat fulgi de cocos, am lasat sa se raceasca in tava apoi am dat prajitura la frigider pentru 3 ore.

E foarte buna, racoritoare si e perfecta pe caldura asta!!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru masurat am folosit o cana de 300 ml.

2

Optional se poate pune pe fiecare bucata potionata cate-o migdala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Harissa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Harissa