Mod de preparare pasta de praline :
1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a racit, puneti amestecul intr-un robot cu lama S si lasati cateva minute pana obtineti o pasta. Pastrati-o...
Mod de preparare blat:
1. Bateti albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul pana ce bezeaua devine lucioasa si ferma.
2. Adaugati cacaua si nuca in ploaie, amestecand usor cu un tel pana la inglobare.
3 .Tapetati o tava cu hartie de copt, eventual unsa cu putin unt,...
Mod de preparare blat :
Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute.
Tapetati cu unt si hartie de copt o forma de 23 cm si turnati aluatul.
Coaceti 40 minute la...
Mod de preparare blat:
1. Amestecati cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si turnati peste ele apa clocotita.
2. Puneti la foc mic si tineti 2-3 minute. Lasati la racit si incorporati pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Impartiti compozitia in doua.
3. Tapetati cu...
Mod de preparare blat :
1. Intr-o cratita cu fund dublu, puneti la foc mic, ciocolata rupta in bucati, cafeaua si untul. Cand ciocolata s-a topit, dati deoparte si lasati la racit.
2. Mixati ouale cu un praf de sare, adaugati zaharul in ploaie si continuati sa amestecati pana ce acestea isi...
Mod de preparare blat de ciocolata:
1. Preincalziti cuptorul la 180⁰C.
2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, dati deoparte si lasati-o sa se raceasca.
3. Mixati untul cu jumatate din cantitatea de zahar si cacao pana amestecul devine cremos.
4. Adaugati galbenusurile si oul pe rand,...
Mod de preparare blat:
Incalzim Nutella la microunde cat sa fie fluida, adaugam galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi, cu grija, incorporam albusurile batute spuma.
Prajim putin alunele si le dam coaja jos, le macinam si le adaugam in crema de Nutella. Urmeaza faina, praful...
1. Preincalzim cuptorul la 150 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit.
2. Pentru umplutura...
Mod de preparare blat ciocolata :
Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare, apoi sarea, vanilia si alunele. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180...
Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit.
Intre timp, punem...
Mod de preparare foi :
1. Amestecam intr-o cratita cu fund dublu oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul si laptele. Punem la foc mic si amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa.
2. Turnam peste amestecul caldut faina si nuca macinata.
3. Punem aluatul pe blatul uns cu...
1. Zmeura se spala, se lasa la scurs in sita si se mixeaza in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.
2. Intr-un bol...
Mod de preparare blat ciocolata:
1. Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. 2. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare , apoi sarea, vanilia , faina si nucile 3. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Coacem in...
Mod de preparare Blat Joconde : 1. Mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi fisticul si omogenizam. 2. Separat, batem albusurle cu un praf de sare si o lingura de Greensugar si turnam peste amestecul de fistic. Amestecam usor cu ajutorul unui...
1. Biscuitii se faramiteaza intr-un blender si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm, se toarna amestecul si se preseaza cu o lingura, astfel incat sa fie distribuit in mod egal. Se lasa 30 minute la frigider....
1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se adauga nucile macinate, cacaoa si pesmetul. Separat se bat albusurile cu zaharul si cand s-a format bezeaua, omogenizam usor cu amestecul de galbenusuri. Coacem in cuptorul preincalzit intr-o forma tapetata cu unt si...
Mod de preparare foi (12 buc):
1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos.
2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si apa. Turnam peste amestecul de faina si framantam aluatul pana obtinem o compozitie ce nu se lipeste...
1. Mai intai cernem faina de 2-3 ori pentru a fi bine afanata.
2. Laptele impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie le punem la fiert pana ce zaharul se topeste.
3. Intre timp punem stafidele la inmuiat in putina apa calda si esenta de rom, timp de 20-30 minute....
Mod de preparare blaturi : 1. Se amesteca untul moale cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa cernuta, coaja de lamaie si laptele. Ar trebui sa aibe consistenta unui pandispan, asadar, daca este cazul mai adaugati putin lapte. 2. Coacem pe rand cele...
1. Curmalele se taie bucati foarte mici.
2. Nucile se coc foarte putin si se toaca lasand atat bucati mici cat si mari.
3. Ghimbirul se marunteste si se amesteca printre nuci.
4. Untul de cacao se razuie, se masoara doua linguri care se pun intr-o tigaie la foc pentru a se topi....
Mod de preparare blat :
1. Preincalziti cuptorul.
2. Mixati ouale si zaharul cateva minute pana aproape isi tripleaza volumul.
3. Adaugati faina si cacaoa, incorporandu-le usor cu ajutorul unui tel, apoi untul topit.
4. Se imparte aluatul in trei si se coc foile in tava...
1. Pentru blat,amestecati ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea.
2. Amestecam apoi separat smantana, ouale si untul topit.
3. Unim ingredientele uscate cu cele umede, turnam cafeaua fierbinte si omogenizam. Va rezulta un...
1. Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet.Se lasa la racit.
2. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, se toarna siropul de zahar si se mixeaza in continuare pana la omogenizarea completa.
3. Se freaca galbenusurile cu uleiul si...
1. Caramelizam cele 5 linguri de zahar avand grija sa nu se arda sa devina amarui. Rotim cratita astfel incat zaharul sa se prelinga pe pereti si lasam la racit.
2. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem in continuare inca un minut pana devine ca o bezea, apoi adaugam...
Catina o spalam, o lasam la zvantat si o mixam cu ajutorul unui robot. O strecuram bine printr-o sita de seminte si coji pana obtinem sucul.
Ghimbirul se curata de coaja si se da pe o razatoare de sticla, eliminanad fibra
Se amesteca siropul de catina ( a ramas aproximativ 200...
1. Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm, se...
1. Am prajit semintele, sa aibe un plus de aroma.
2. Topim zaharul, avand grija sa nu-l ardem si incoropram untul. Aveti grija ca frige, asadar, lasati putin sa se topeasca, apoi amestecati. Dupa ce s-a inglobat, pret de un minut dureaza, adaugati si smantana pentru gatit.
3. Lasati...
Mod de preparare portocala confiata si sirop :
Pentru inceput, spalam portocala si o lasam sa fiarba doua trei minute astfel incat sa poata fi eliminata pelicula de ceara cu care este acoperita. Personal, am schimbat apa de doua ori. Apa si zaharul se pun la fiert pana ce zaharul...
1. Margarina se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se combina cu smantana si praful de sare.Adaugati drojdia praf sau maiaua si omogenizati.
2. Puneti faina si amestecati pana ce aluatul este bine legat. Daca ramane lipicios, mai puteti adauga putina faina pana se desprinde de pe...
1. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste si rezulta o crema spumoasa. Adaugam sarea si oul si batem in continuare cu mixerul pana la omogenizare.
2. Combinam cele doua tipuri de faina. Turnam amestecul de margarina si zahar,...
Desert tort Pralina-Ciocolata
Mod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a racit, puneti amestecul intr-un robot cu lama S si lasati cateva minute pana obtineti o pasta. Pastrati-o...
Desert tort Sumegi
Mod de preparare blat: 1. Bateti albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul pana ce bezeaua devine lucioasa si ferma. 2. Adaugati cacaua si nuca in ploaie, amestecand usor cu un tel pana la inglobare. 3 .Tapetati o tava cu hartie de copt, eventual unsa cu putin unt,...
Desert tort Ferrero Rocher
Mod de preparare blat : Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute. Tapetati cu unt si hartie de copt o forma de 23 cm si turnati aluatul. Coaceti 40 minute la...
Desert tort cu portocale rosii
Mod de preparare blat: 1. Amestecati cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si turnati peste ele apa clocotita. 2. Puneti la foc mic si tineti 2-3 minute. Lasati la racit si incorporati pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Impartiti compozitia in doua. 3. Tapetati cu...
Desert tort cu ciocolata si crema de lamaie
Mod de preparare blat : 1. Intr-o cratita cu fund dublu, puneti la foc mic, ciocolata rupta in bucati, cafeaua si untul. Cand ciocolata s-a topit, dati deoparte si lasati la racit. 2. Mixati ouale cu un praf de sare, adaugati zaharul in ploaie si continuati sa amestecati pana ce acestea isi...
Desert tort festiv Orange-Chocolate
Mod de preparare blat de ciocolata: 1. Preincalziti cuptorul la 180⁰C. 2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, dati deoparte si lasati-o sa se raceasca. 3. Mixati untul cu jumatate din cantitatea de zahar si cacao pana amestecul devine cremos. 4. Adaugati galbenusurile si oul pe rand,...
Desert tort Coffe-Caramel
Mod de preparare blat: Incalzim Nutella la microunde cat sa fie fluida, adaugam galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi, cu grija, incorporam albusurile batute spuma. Prajim putin alunele si le dam coaja jos, le macinam si le adaugam in crema de Nutella. Urmeaza faina, praful...
Desert cheesecake inimos cu sos de afine
1. Preincalzim cuptorul la 150 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit. 2. Pentru umplutura...
Desert tort pralinat cu trufe
Mod de preparare blat ciocolata : Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare, apoi sarea, vanilia si alunele. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180...
Cheesecake Padurea Neagra
Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit. Intre timp, punem...
Prajitura din foi cu miere si nuca
Mod de preparare foi : 1. Amestecam intr-o cratita cu fund dublu oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul si laptele. Punem la foc mic si amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa. 2. Turnam peste amestecul caldut faina si nuca macinata. 3. Punem aluatul pe blatul uns cu...
Inghetata de zmeura
1. Zmeura se spala, se lasa la scurs in sita si se mixeaza in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire. 2. Intr-un bol...
Tort Coffe Chocolate
Mod de preparare blat ciocolata: 1. Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. 2. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare , apoi sarea, vanilia , faina si nucile 3. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Coacem in...
Tort Green Joy
Mod de preparare Blat Joconde : 1. Mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi fisticul si omogenizam. 2. Separat, batem albusurle cu un praf de sare si o lingura de Greensugar si turnam peste amestecul de fistic. Amestecam usor cu ajutorul unui...
Cheescake cu portocale
1. Biscuitii se faramiteaza intr-un blender si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm, se toarna amestecul si se preseaza cu o lingura, astfel incat sa fie distribuit in mod egal. Se lasa 30 minute la frigider....
Tort Bunica
1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se adauga nucile macinate, cacaoa si pesmetul. Separat se bat albusurile cu zaharul si cand s-a format bezeaua, omogenizam usor cu amestecul de galbenusuri. Coacem in cuptorul preincalzit intr-o forma tapetata cu unt si...
Tort Napoleon
Mod de preparare foi (12 buc): 1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos. 2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si apa. Turnam peste amestecul de faina si framantam aluatul pana obtinem o compozitie ce nu se lipeste...
Coronita cu ciocolata, stafide si scortisoara
1. Mai intai cernem faina de 2-3 ori pentru a fi bine afanata. 2. Laptele impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie le punem la fiert pana ce zaharul se topeste. 3. Intre timp punem stafidele la inmuiat in putina apa calda si esenta de rom, timp de 20-30 minute....
Tort cu ciocolata si crema de visine
Mod de preparare blaturi : 1. Se amesteca untul moale cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa cernuta, coaja de lamaie si laptele. Ar trebui sa aibe consistenta unui pandispan, asadar, daca este cazul mai adaugati putin lapte. 2. Coacem pe rand cele...
Banuti cu seminte si curmale
1. Curmalele se taie bucati foarte mici. 2. Nucile se coc foarte putin si se toaca lasand atat bucati mici cat si mari. 3. Ghimbirul se marunteste si se amesteca printre nuci. 4. Untul de cacao se razuie, se masoara doua linguri care se pun intr-o tigaie la foc pentru a se topi....
Tort cu mousse de ciocolata si visine din visinata
Mod de preparare blat : 1. Preincalziti cuptorul. 2. Mixati ouale si zaharul cateva minute pana aproape isi tripleaza volumul. 3. Adaugati faina si cacaoa, incorporandu-le usor cu ajutorul unui tel, apoi untul topit. 4. Se imparte aluatul in trei si se coc foile in tava...
Tort Ciocolatos
1. Pentru blat,amestecati ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea. 2. Amestecam apoi separat smantana, ouale si untul topit. 3. Unim ingredientele uscate cu cele umede, turnam cafeaua fierbinte si omogenizam. Va rezulta un...
Chec fin cu cacao
1. Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet.Se lasa la racit. 2. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, se toarna siropul de zahar si se mixeaza in continuare pana la omogenizarea completa. 3. Se freaca galbenusurile cu uleiul si...
Tort Chanel No 5
1. Caramelizam cele 5 linguri de zahar avand grija sa nu se arda sa devina amarui. Rotim cratita astfel incat zaharul sa se prelinga pe pereti si lasam la racit. 2. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem in continuare inca un minut pana devine ca o bezea, apoi adaugam...
Sirop de miere, ghimbir si catina
Catina o spalam, o lasam la zvantat si o mixam cu ajutorul unui robot. O strecuram bine printr-o sita de seminte si coji pana obtinem sucul. Ghimbirul se curata de coaja si se da pe o razatoare de sticla, eliminanad fibra Se amesteca siropul de catina ( a ramas aproximativ 200...
Tort "21"
1. Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm, se...
"Urate da` bune" ( Caramele )
1. Am prajit semintele, sa aibe un plus de aroma. 2. Topim zaharul, avand grija sa nu-l ardem si incoropram untul. Aveti grija ca frige, asadar, lasati putin sa se topeasca, apoi amestecati. Dupa ce s-a inglobat, pret de un minut dureaza, adaugati si smantana pentru gatit. 3. Lasati...
Tort "Vis de Iarna"
Mod de preparare portocala confiata si sirop : Pentru inceput, spalam portocala si o lasam sa fiarba doua trei minute astfel incat sa poata fi eliminata pelicula de ceara cu care este acoperita. Personal, am schimbat apa de doua ori. Apa si zaharul se pun la fiert pana ce zaharul...
Cornulete din faina integrala
1. Margarina se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se combina cu smantana si praful de sare.Adaugati drojdia praf sau maiaua si omogenizati. 2. Puneti faina si amestecati pana ce aluatul este bine legat. Daca ramane lipicios, mai puteti adauga putina faina pana se desprinde de pe...
Biscuiti aromati cu faina integrala
1. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste si rezulta o crema spumoasa. Adaugam sarea si oul si batem in continuare cu mixerul pana la omogenizare. 2. Combinam cele doua tipuri de faina. Turnam amestecul de margarina si zahar,...