Cheescake cu portocale

de Ela68 in Dulciuri, 16 Apr 2016 | 4255 vizualizari

 

O prajitura usor de preparat,  fara coacere  si extrem de racoroasa. Singurul inconvenient este faptul ca trebuie asteptat cateva ore pana ce crema este destul de ferma sa putem portiona. Ca si gust, putem asocia preparatul cu prajitura Fanta, made in Romania :).
 sursa :http://www.lacuocadentro.com/
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru baza :
  • 180 gr biscuiti cu cacao
  • 90 gr unt topit

Crema :

  • 450 gr branza ricotta
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 130 gr zahar pudra
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa (bio)
  • 50 gr suc de portocale
  • 4 foi gelatina

Pentru glazura :

  • 250 gr suc de portocale
  • 60 gr zahar
  • 3 foi gelatina

Decor :

  • o felie de portocala
  • frunze de menta
  • floricele de liliac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake cu portocale:

 1. Biscuitii se faramiteaza intr-un blender si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm, se toarna amestecul si se preseaza cu o lingura, astfel incat sa fie distribuit in mod egal. Se lasa 30 minute la frigider.

2. Se mixeaza branza ricotta impreuna cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca batuta separat si coaja de portocala. Foile de gelatina le lasam la inmuiat in apa rece, iar sucul de portocale il incalzim pe foc. Se da deoparte, se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea completa. Cand aproape s-a racit se toarna peste ricotta si se amesteca rapid cu ajutorul unui tel pana la inglobarea completa. Se toarna peste baza de biscuiti, se niveleaza si se lasa la frigider 4-5 ore. 

3.Pentru glazura, punem gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, incalzim pe foc sucul de portocale impreuna cu zaharul si cand a ajuns aproape de punctul de fierbere, dam deoparte si combinam rapid cu gelatina stoarsa de apa. Lichidul se toarna caldut peste crema care este deja inchegata. Punem la frigider inca 3-4 ore. 

4. Scoatem inelul si hartia pergament si se decoram dupa imaginatie.

TIPS-URI

1

pentru ca glazura sa iasa perfect, crema trebuie sa fie intarita, alfel, patiti ca mine, se desprind bucatele din ea si intra in glazura. Nu deranjeaza la gust, doar la aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

18.04.2016, 20:55

Plaaaaceeee!

RuxyRux 1

09.05.2016, 20:19

O minune

Ela68 1

10.05.2016, 11:37

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată