Ani de zile m-a "bantuit" reteta New York Cheescake cu afine a lui Cristi Roman, acum a sosit momentul s-o reproduc cu mici modificari, dupa gustul meu.
Imi permit sa folosesc chiar si jargon, daca privesti sectiunea, ramai interzis :))))) ( sectiunea originala, desigur )
Aici link-ul : https://www.bucataras.ro/retete/new-york-cheesecake-cu-afine-32214.html
Au iesit niste inimioare dragute, Cheescake inimos mi se pare o denumire potrivita.
Ingrediente crusta biscuiti:
Ingrediente crema de branza:
Ingrediente toping ciocolata alba:
1. Preincalzim cuptorul la 150 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit.
2. Pentru umplutura amestecam crema de branza, zaharul vanilia, coaja rasa si zeama de la o lamaie. Adaugam pe rand, ouale, mixand de cateva ori. Turnam amestecul in forma si coacem in jur de 30-40 de minute, la 150 grade C. Nu trebuie lasata mai mult, se poate opri focul chiar cand este putin moale in centru, se va intari si dupa aceea. Eu am lasat compozitia la frigider si pana a doua zi s-a crapat, asadar, cele 50 grame de afine le-am taiat in doua si le-a asezat in acele goluri. Mergeau mai multe afine peste crema de branza.
3. Cele 200 grame de afine le punem la foc mic cu zaharul si le lasam 10-15 minute. Strecuram si mai dam in doua trei clocote, pana ce sosul incepe sa se ingroase. Lasam la racit.
4. Topingul il preparam punand toate ingredientele la foc mic pana ce s-a topit ciocolata. Il turnam cald peste crema de branza, apoi picuram deasupra sosul la distante egale, astfel incat, trecand cu o scobitoare prin centrul fiecarui cerc si unindu-le, formam inimioare.
5. Decoram cu frunze de menta si afine proaspete si dam la frigider cateva ore.
1
Diametrul formei 22 cm