Brezel - covrigi nemtesti

de Dnelutza in Piine, 21 Feb 2010 | 18579 vizualizari

 

Reteta am descoperit-o pe un blog italian

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina (250 g faina manitoba si 250 g faina 0)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 7 g sare
  • 7 g zahar
  • 180 ml apa calduta
  • 80 g unt 
  • 100 g bicarbonat
  • un galbenus de ou (optional)
  • sare mare, din cea care se pune la muraturi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brezel - covrigi nemtesti:

Cernem cele doua tipuri de faina (cred ca merge si cu faina normala), adaugam untul topit dar sa fie rece, zaharul iar pe urma drojdia pe care o dizolvam in apa calduta. Dam drumul la robot /la masina de piine si framintam, iar cind s-au amestecat bine ingredientele adaugam sarea. Vom obtine un aluat destul de tarisor caruia ii dam forma de piinita. In reteta originala spune sa ungem un pic mingiuta obtinuta cu ulei si sa o punem la dospit intr-un vas de lut acoperit cu un prosop umed. Eu am lasat aluatul in masina de piine sa dospeasca, timp de doua ore. Rasturnam aluatul pe masa de lucru, si-l framintam din nou timp de doua minute. Taiem 12 bucati de aluat, circa 65 g una, apoi formam cordonase lungi, de grosimea grisinelor, invirtim cele doua capete ale aluatului, apoi capetele le bagam sub cordon, dindu-i forma de colacel si-l asezam in tava tapetata cu hirtie de copt. Aluatul se lucreaza destul de greu, trebuie timp si rabdare ca sa facem cordonasele...Lasam din nou la dospit, timp de o ora. Dam drumul la aragaz la 220 grade, iar intr-o oala destul de incapatoare, punem trei litri de apa, iar cind apa incepe sa clocoteasca adaugam cite o lingurita din bicarbonat, nu tot odata, altfel riscam sa ne oparim. Adaugam cite un covrigel in apa si-l lasam timp de 30 de secunde, dupa primele 15 secunde, il intoarcem cu paleta pe partea cealalta, apoi il scoatem si-l asezam pe hirtia de copt. Ca sa iasa stralucitori si frumosi, zbatem un galbenus de ou si-i ungem, apoi presaram  deasupra sare groasa (eu nu i-am mai uns, c-am uitat).Bagam tava in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brezel - covrigi nemtesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla mexicana