Un tort deosebit, facut cu multa dragoste, in amintirea unei persoane dragi !
Tortul imbina perfect aroma blatului de nuca si cacao cu cele trei creme, cu ciocolata alba, amaruie si cu lapte si crema de mascarpone. Este rafinat, bogat si nu te multumesti doar cu o felie !
Nu-mi place sa fac poze pe timp de noapte, la lumina becului si cu blitz, asadar, nu pare atat de aptisant pe cat ar fi trebuit ......
Crema 1 :
Crema 2 :
Crema 3 :
Decor :
Sirop de caramel :
1. Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm, se toarna compozitia si se pune la cuptor, la foc mic, 45 minute, pana ce se desprinde de pe peretii formei.
2. Ciocolata se topeste la Bain-Marie. Se bate smantana cu mixerul pana obtinem frisca si turnam peste aceasta ciocolata pana ce obtinem o crema omogena. Nu bateti prea mult caci riscati sa se transforme in unt.
3. Crema de ciocolata alba se prepara identic cu prima crema. Aveti grija sa folositi ciocolata de calitate !
4. Crema mascarpone : Intr-o craticioara cu fund dublu mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Se adauga laptele si se pune la foc mic. Amestecam continuu pana ce crema se ingroasa. Lasam la racit si adaugam crema mascarpone mixand pana se omogenizeaza.
La final, adaugam frisca peste crema de oua si batem cu telul pana obtinem o crema pufoasa.
5. Decor : Intr-o tigaie teflonata punem fulgii de migdale, zaharul si apa si amestecam pana ce zaharul s-a caramelizat. Lasam la racit.
6. Siropul : Zaharul se pune intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana la topire. Adaugam apoi apa fierbinte si lasam pana ce zaharul este complet dizolvat.
Asamblare :
1
ciocolata trebuie sa fie de calitate
2
am folosit smantana pentru frisca La Dorna, 35% grasime
3
se poate intampla sa nu se intareasca crema de mascarpone, caz in care puteti folosi gelatina