Prajitura din foi cu miere si nuca

de Ela68 in Prajituri, 3 Feb 2017 | 12478 vizualizari

 

Daca m-ati pune sa aleg intre a prepara o prajitura cu foi sau un tort complicat, as alege sigur chiar si cea mai alambicata reteta de tort. Mi-e greu sa fac acest tip de prajitura, insa trebuie sa recunosc, cele cu foi din miere sunt foarte gustoase, fragede si aromate. Mama facea o prajitura cu astfel de foi, insa crema era preparata din lapte si gris.

Am preferat sa incerc astazi alta varianta, asemanatoare cu reteta prajiturii Medovik. Ca sursa de inspiratie, am folosit reteta Adrianei, adi`s cook.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi :
    • 1 ou
    • 150 gr zahar brun
    • 50 gr unt
    • 2 linguri miere
    • 2 linguri lapte
    • 3/4 lingurita bicarbonat
    • 400-450 gr faina
    • 50 gr nuca macinata
    Ingrediente crema :
    • 700 gr smantana grasa
    • 120 gr nuca macinata
    • 200 gr zahat tos
    Ingrediente glazura :
    • 200 gr zahar pudra
    • zeama de la 1/2 lamaie
    • 1 lingura apa rece
    • 2-3 linguri de nuca coapta si tocata grosier
Portii: 44
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foi cu miere si nuca:

Mod de preparare foi :

1. Amestecam intr-o cratita cu fund dublu oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul si laptele. Punem la foc mic si amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa. 

2. Turnam peste amestecul caldut faina si nuca macinata.

3. Punem aluatul pe blatul uns cu putin ulei. Framantam pana la omogenizare, apoi il impartim in patru.

4. Fiecare foaie o intindem intre doua foi de hartie de copt. In cazul in care aluatul e prea moale, va mai ajutati cu putina faina. Eu am reusit sa intind maxim 20x30 cm. Coacem pe dosul tavii tapetate cu unt si faina. Lasam in jur de 5 minute, pana devine aurie. Aveti grija sa nu lasati mai mult, se pot arde.   

Mod de preparare crema :

1. Intr-un castron, amestecam cu ajutorul unui tel, smantana cu zaharul pana ce acesta este topit complet. Adaugam nuca macinata si omogenizam. Impartim crema in trei.

  Mod de preparare glazura :

1. Amestecam intr-un castronel zaharul pudra si zeama de lamaie. Adaugam apa treptat si amestecam pana la inglobare.  

Asamblare : Se pune intr-o tava folie alimentara, apoi incepem sa asezam alternativ cate o foaie si o parte din crema. Deasupra ultimei foi turnam glazura si o intindem uniform. Presaram nuca, apoi o lasam la rece pana a doua zi, cand foile vor fi bine inmuiate.   

TIPS-URI

1

tava are dimensiunea 20x30

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi cu miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate