Cornulete din faina integrala

de Ela68 in Dulciuri, 21 Dec 2014 | 10139 vizualizari

 

Reteta pe care o am de ani de zile este cea mai buna din tot ce-am incercat pana acum. Cornuletele ies foarte fragede, in ciuda faptului ca nu contin osanza. Mi-am zis ca, in loc de faina alba, sa folosesc faina integrala, sa vad daca rezultatul este acelasi. Pot sa spun ca au iesit chiar mai gustoase, aluatul dand impesia ca este peparat cu nuci macinate. Comparativ, cele din faina alba ies putin mai fragede, iar cele din faina integrala ies mai aromate. Intr-un cuvant, au fost excelente!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr margarina Rama Butter
  • 200 gr smantana
  • un praf de sare
  • 380 gr faina integrala
  • 1 lingurita drojdie uscata ( sau 1 lingura maia hidratata 100% )
  • pentru umplutura 250 gr gem de prune si cateva nuci
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete din faina integrala:

1.  Margarina se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se combina cu smantana si praful de sare.Adaugati drojdia praf sau maiaua si omogenizati.

2. Puneti faina si amestecati pana ce aluatul este bine legat. Daca ramane lipicios, mai puteti adauga putina faina pana se desprinde de pe maini. Lasati 15 minute la rece.

3. Infainati blatul si intindeti o foaie cu grosimea de 0.5 cm. Taiati cu ajutorul unui cutit triunghiuri la baza carora puneti o lingurita de gem si un sfert de nuca. Rulati pana obtineti forma de cornulet.

4. Coaceti la 160 grade in cuptorul preincalzit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

5. Se lasa la racit si tavalesc prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

se pot prepara si cu unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem