Amestecam untul si zaharul. Adaugam oul si amestecam bine pana obtinem un aluat cremos. Adaugam zaharul vanilat. Apoi alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam carliontii de ciocolata si umplem 3/4 formele de briose (unse cu unt) cu amestecul obtinut si...
Blatul: Se prajesc nucile si migdalele intr-o tigaie sau farfurie de tabla, apoi le punem in blender si le mixam impreuna cu celelalte ingrediente. Aranjam pe un platou hartie de copt si reglam forma de tort cu pereti detasabili la 22 cm. Asezam compozitia in interior, niveland...
Preparam mai intai aluatul amestecand intr-un castron faina, apa si sarea. Framantam pana devine elastic si se desprinde de pe maini. Lasam 10 minute la odihnit.
Infainam blatul de lucru si intindem o foaie cu grosimea de 0.5 cm, nu mai mult, caci mucenicii se umfla la fiert si nu e de...
Urzicile se curata si se spala in mai multe ape. Se pune o oala mare pe foc sa fiarba si cand da in clocot se adauga urzicile. Lasam la fiert 15 minute dupa care le strecuram. Pastram 2 cani cu zeama.
Tocam ceapa si o punem la calit cu sare. Eu am adaugat si o jumatate de lingurita de...
Se spala foarte bine fructele, se curata felii subtiri, se pun intr-o cratita cu apa rece, se lasa 1 ora, dupa care se arunca apa.
Se pun intr-un vas la fiert 5 minute, se arunca apa si se repeta operatiunea inca de doua ori.
In cazul in care partea alba din interior este prea groasa,...
Punem branza ricotta la scurs intr-o sita, 24 ore la frigider, acoperita.
Pentru obtinerea aluatului de tarta amestecam intr-un bol faina, sarea si zaharul. Adaugam untul taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Desfacem o pastaie de vanilie cu ajutorul unui...
Blat : Se prajesc alunele si migdalele si se macina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul , apoi faina si migdalele (plus alunele ) macinate. Se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. In reteta originala, coacerea blatului se facea intr-o forma...
Se spala, se curata ficateii si se pun la fiert in apa.
Calim in ulei cele doua cepe taiate marunt, adaugam sare si lasam la racit.
Se pun ficateii , ceapa impreuna cu uleiul, untul, piperul si coniacul intr-un bol si mixam cu blenderul vertical pana obtinem o pasta...
Amestecam toate ingredientele, pentru obtinerea unui aluat sfaramicios.
Invelim coca intr-o folie de plastic si o dam la frigider 30 minute.
Calim ceapa cu putina sare in doua linguri de ulei .Adaugam ciupercile taiate mai grosier si lasam pana se evapora apa si se calesc...
Se spala vinetele si se taie pe grosime in felii de 1 cm. Se pun intr-un castron si se presara 1 lingurita de sare si se lasa 30 minute sa-si lase zeama. Se sterg cu un servet si se prajesc in ulei pe ambele parti. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii...
Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se mai raceasca sa putem adauga mierea. Amestecam siropul ci mierea pana ce se omogenizeaza si...
Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.
Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul taiat cubulete mici ( mai putin ardeiul gras, cartofii si rosiile ) se pun 2 minute la calit in 2...
Se framanata un aluat omogen din toate ingredientele, se infasoara in folie si se pune in frigider cca 30 minute.
Se curata merele, se taie sferturi, se scot samburii, iar pulpa se taie cuburi (eu am taiat cuburile mai mari ). Se calesc impreuna cu untul, zaharul , stafidele si coaja de...
Se ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita ca sa se unga peretii acesteia pana sus. Se lasa la racit.
Se bat albusurile spuma, se adauga cele 210 gr. zahar, apoi galbenusurile, faina si la sfarsit laptele si zaharul vanilat....
Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei. Se scot intr-un castron si se dau cu sare, cimbru si piper.Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca pana se inglobeaza condimentele.
Se aseaza intr-un vas, precum soldateii si se adauga usturoiul taiat.
Rosiile se decojesc si se...
Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul, dupa care se amesteca bine cu mixerul. Nu se adauga urmatorul ou pana ce...
Aluatul : Se framanta un aluat din faina, unt si sare. Se adauga oul si apa, pana aluatul devine elastic. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30-40 minute. Apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm tapetata cu unt si faina. Ca sa-si pastreze forma, peste...
Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cele doua linguri de cacao, amestecandu-le usor cu un tel, apoi ciocolata rupta in bucatele mici.Se toarna aluatul intr-o forma de 24 cm, tapetata cu hartie de...
Se curata de samburi curmalele si prunele , amestecam cu celelalte ingrediente, mai putin semintele de canepa si le macinam cu ajutorul blenderului. Nu trebuie sa fie multa cantitate deodata fiindca pasta e destul de lipicioasa si se marunteste greu.
Se poate lasa si mai putin in blender, nu...
Amestecam ingredientele pentru foi, obtinand un aluat pe care il impartim in 3. Se intind 3 foi subtiri, care se coc pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema , amestecam laptele, zaharul si faina se pun pe foc, amestecandu-se continuu pana devine ca o ciulama. Se lasa putin la...
Blatul : Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul pana obtinem o bezea, apoi galbenusurile si uleiul. Cernem faina si cacaoa si le incorporam in amestecul de oua. Coacem la foc mediu intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt cca 25 minute.
Lasam la racit...
Intr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit. Dam la o parte de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi turnam in ploaie laptele si cacaoa cernute in prealabil....
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acestea se albesc.Adaugam laptele si punem compozitia la Bain-Marie amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Hidratam gelatina in 4-5 linguri de apa rece.Punem 10 secunde la cuptorul cu microunde, astfel incat sa nu se mai simta granulatia,...
Blatul :
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa. Se adaga nuca macinata, pesmetul si faina. Batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam cu miscari usoare in compozitia de mai sus. Se toarna compozitita intr-o forma tapetata cu hartie de copt...
Se taie carnea cubulete si se caleste in ulei. Cand e rumenita, se adauga sare si piper Pregatim inte timp legumele. Ghimbirul il curatam si-l dam pe razatoarea mica. Ardeiul gras il taiem julienne. Curatam mango si il taiem patratele. Morcovul il vom da prin razatoare la momentul potrivit....
Caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem.
Avand focul la minim, adaugam untul si amestecam pana se topeste.
Turnam smantana si amestecam cu un tel. Mare grija, caci se ridica vapori si ne putem arde. Se lasa 3-4 minte la fiert pana sosul incepe sa faca spuma deasupra si incepe sa se...
Tocam ceapa si o punem la calit. Adaugam telina taiata cubulete si vegeta si lasam 10 minute la calit la foc mic. Nu trebuie ca ceapa sa se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie. Adaugam apa, sarea si punem capacul lasand inca 10 minute pana cand telina este fiarta. Putem controla...
Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Se adauga sare si piper si se caleste 10 minute in putin ulei.
Se adauga un pahar cu apa si se lasa la fiert 20-25 minute, acoperit, la foc mediu. Cand prazul este aproape facut punem rosiile cubulete si...
Se spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat buchetelele sa ramana intregi. Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs.
Prepararea sosului...
Se amesteca margarina tinuta la temperatura camerei cu faina, cascavalul , galbenusurile si sarea. Omogenizam aluatul si-l lasam la rece 1 ora.
Intindem o foaie potrivit de groasa, decupam cu forma de stelute si asezam saleurile in tava in care am pus hartie de copt. Ungem cu galbenusul...
Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting
Amestecam untul si zaharul. Adaugam oul si amestecam bine pana obtinem un aluat cremos. Adaugam zaharul vanilat. Apoi alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam carliontii de ciocolata si umplem 3/4 formele de briose (unse cu unt) cu amestecul obtinut si...
Tort cu mousse de ciocolata si portocale
Blatul: Se prajesc nucile si migdalele intr-o tigaie sau farfurie de tabla, apoi le punem in blender si le mixam impreuna cu celelalte ingrediente. Aranjam pe un platou hartie de copt si reglam forma de tort cu pereti detasabili la 22 cm. Asezam compozitia in interior, niveland...
Mucenici muntenesti
Preparam mai intai aluatul amestecand intr-un castron faina, apa si sarea. Framantam pana devine elastic si se desprinde de pe maini. Lasam 10 minute la odihnit. Infainam blatul de lucru si intindem o foaie cu grosimea de 0.5 cm, nu mai mult, caci mucenicii se umfla la fiert si nu e de...
Mancare de urzici
Urzicile se curata si se spala in mai multe ape. Se pune o oala mare pe foc sa fiarba si cand da in clocot se adauga urzicile. Lasam la fiert 15 minute dupa care le strecuram. Pastram 2 cani cu zeama. Tocam ceapa si o punem la calit cu sare. Eu am adaugat si o jumatate de lingurita de...
Coaja de portocala confiata
Se spala foarte bine fructele, se curata felii subtiri, se pun intr-o cratita cu apa rece, se lasa 1 ora, dupa care se arunca apa. Se pun intr-un vas la fiert 5 minute, se arunca apa si se repeta operatiunea inca de doua ori. In cazul in care partea alba din interior este prea groasa,...
Tarta cu ricotta si ciocolata alba
Punem branza ricotta la scurs intr-o sita, 24 ore la frigider, acoperita. Pentru obtinerea aluatului de tarta amestecam intr-un bol faina, sarea si zaharul. Adaugam untul taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Desfacem o pastaie de vanilie cu ajutorul unui...
Tort Egiptean
Blat : Se prajesc alunele si migdalele si se macina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul , apoi faina si migdalele (plus alunele ) macinate. Se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. In reteta originala, coacerea blatului se facea intr-o forma...
Pate de casa din ficatei de pui
Se spala, se curata ficateii si se pun la fiert in apa. Calim in ulei cele doua cepe taiate marunt, adaugam sare si lasam la racit. Se pun ficateii , ceapa impreuna cu uleiul, untul, piperul si coniacul intr-un bol si mixam cu blenderul vertical pana obtinem o pasta...
Tarta cu ciuperci
Amestecam toate ingredientele, pentru obtinerea unui aluat sfaramicios. Invelim coca intr-o folie de plastic si o dam la frigider 30 minute. Calim ceapa cu putina sare in doua linguri de ulei .Adaugam ciupercile taiate mai grosier si lasam pana se evapora apa si se calesc...
Musaca de vinete si cartofi
Se spala vinetele si se taie pe grosime in felii de 1 cm. Se pun intr-un castron si se presara 1 lingurita de sare si se lasa 30 minute sa-si lase zeama. Se sterg cu un servet si se prajesc in ulei pe ambele parti. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii...
Baclava
Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se mai raceasca sa putem adauga mierea. Amestecam siropul ci mierea pana ce se omogenizeaza si...
Ciorba de vacuta
Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa. Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul taiat cubulete mici ( mai putin ardeiul gras, cartofii si rosiile ) se pun 2 minute la calit in 2...
Tarta cu mere
Se framanata un aluat omogen din toate ingredientele, se infasoara in folie si se pune in frigider cca 30 minute. Se curata merele, se taie sferturi, se scot samburii, iar pulpa se taie cuburi (eu am taiat cuburile mai mari ). Se calesc impreuna cu untul, zaharul , stafidele si coaja de...
Crema de zahar ars
Se ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita ca sa se unga peretii acesteia pana sus. Se lasa la racit. Se bat albusurile spuma, se adauga cele 210 gr. zahar, apoi galbenusurile, faina si la sfarsit laptele si zaharul vanilat....
Cartofi cu rosii la cuptor
Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei. Se scot intr-un castron si se dau cu sare, cimbru si piper.Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca pana se inglobeaza condimentele. Se aseaza intr-un vas, precum soldateii si se adauga usturoiul taiat. Rosiile se decojesc si se...
Desert Choux a la Creme
Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul, dupa care se amesteca bine cu mixerul. Nu se adauga urmatorul ou pana ce...
Tarta cu dovlecei si cascaval
Aluatul : Se framanta un aluat din faina, unt si sare. Se adauga oul si apa, pana aluatul devine elastic. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30-40 minute. Apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm tapetata cu unt si faina. Ca sa-si pastreze forma, peste...
Tort cu crema de zmeura si ciocolata
Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cele doua linguri de cacao, amestecandu-le usor cu un tel, apoi ciocolata rupta in bucatele mici.Se toarna aluatul intr-o forma de 24 cm, tapetata cu hartie de...
Bomboane RAW
Se curata de samburi curmalele si prunele , amestecam cu celelalte ingrediente, mai putin semintele de canepa si le macinam cu ajutorul blenderului. Nu trebuie sa fie multa cantitate deodata fiindca pasta e destul de lipicioasa si se marunteste greu. Se poate lasa si mai putin in blender, nu...
Prajitura cu foi si crema de lamaie
Amestecam ingredientele pentru foi, obtinand un aluat pe care il impartim in 3. Se intind 3 foi subtiri, care se coc pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt. Pentru crema , amestecam laptele, zaharul si faina se pun pe foc, amestecandu-se continuu pana devine ca o ciulama. Se lasa putin la...
Tort Sweethearts
Blatul : Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul pana obtinem o bezea, apoi galbenusurile si uleiul. Cernem faina si cacaoa si le incorporam in amestecul de oua. Coacem la foc mediu intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt cca 25 minute. Lasam la racit...
Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure
Intr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit. Dam la o parte de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi turnam in ploaie laptele si cacaoa cernute in prealabil....
Tort diplomat cu portocale
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acestea se albesc.Adaugam laptele si punem compozitia la Bain-Marie amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Hidratam gelatina in 4-5 linguri de apa rece.Punem 10 secunde la cuptorul cu microunde, astfel incat sa nu se mai simta granulatia,...
Tort Suprem
Blatul : Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa. Se adaga nuca macinata, pesmetul si faina. Batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam cu miscari usoare in compozitia de mai sus. Se toarna compozitita intr-o forma tapetata cu hartie de copt...
Pui cu mango
Se taie carnea cubulete si se caleste in ulei. Cand e rumenita, se adauga sare si piper Pregatim inte timp legumele. Ghimbirul il curatam si-l dam pe razatoarea mica. Ardeiul gras il taiem julienne. Curatam mango si il taiem patratele. Morcovul il vom da prin razatoare la momentul potrivit....
Sos Caramel
Caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem. Avand focul la minim, adaugam untul si amestecam pana se topeste. Turnam smantana si amestecam cu un tel. Mare grija, caci se ridica vapori si ne putem arde. Se lasa 3-4 minte la fiert pana sosul incepe sa faca spuma deasupra si incepe sa se...
Mancare de telina
Tocam ceapa si o punem la calit. Adaugam telina taiata cubulete si vegeta si lasam 10 minute la calit la foc mic. Nu trebuie ca ceapa sa se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie. Adaugam apa, sarea si punem capacul lasand inca 10 minute pana cand telina este fiarta. Putem controla...
Praz cu limba si masline
Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Se adauga sare si piper si se caleste 10 minute in putin ulei. Se adauga un pahar cu apa si se lasa la fiert 20-25 minute, acoperit, la foc mediu. Cand prazul este aproape facut punem rosiile cubulete si...
Conopida gratinata
Se spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat buchetelele sa ramana intregi. Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs. Prepararea sosului...
Stelute sarate cu cascaval
Se amesteca margarina tinuta la temperatura camerei cu faina, cascavalul , galbenusurile si sarea. Omogenizam aluatul si-l lasam la rece 1 ora. Intindem o foaie potrivit de groasa, decupam cu forma de stelute si asezam saleurile in tava in care am pus hartie de copt. Ungem cu galbenusul...