Pentru iubitorii de fructe, acest tort clasic este un adevarat deliciu.Oricine-l poate face alegandu-si combinatia perfecta.
Astazi, am preferat portocalele !
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acestea se albesc.Adaugam laptele si punem compozitia la Bain-Marie amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Hidratam gelatina in 4-5 linguri de apa rece.Punem 10 secunde la cuptorul cu microunde, astfel incat sa nu se mai simta granulatia, sa fie bine topita si o turnam peste amestecul fierbinte de lapte si oua, amestecand energic pana la incorporarea completa.Se lasa la racit, se bate frisca si se incorporeaza in crema. Tapetam cu folie transparenta o forma cu pereti detasabili cu diametrul de 22-24 cm pe care o imbracam cu felii de portocale. Am dat 10 minute la congelator sa fiu sigura ca s-au lipit si nu se deplaseaza de la locul lor.Turnam peste portocale jumatate din crema si presaram ananasul taiat cubulete. Adaugam si restul de crema peste ananas, apoi piersicile taiate bucatele mici. (la acest tort n-am folosit piersici, insa mi-am dat seama ca ar fi fost exceptional daca le-as fi folosit, de aceea le-am adaugat la ingrediente)
Asezam deasupra un strat de piscoturi pe care le insiropam cu siropul de la compotul de ananas si dam la frigider pana ce crema se intareste.Se rastoarna apoi pe un platou si se desprinde folia transparenta.
1
Se pot folosi multe combinatii de fructe de sezon ( banane, kiwi, piersici, gref, etc ), iar design-ul este optiunea fiecaruia.
2
Recomand folosiera unei forme cu diametrul de 22-24 cm. Eu am folosit de 26 si nu a fost crema indeajuns sa umple forma.
3
La urmatorul tort, voi inlocui piscoturile cu un pandispan subtire, eventual alta foaie de pandispan si intre cele doua creme, astfel incat fructele sa nu migreze dintr-o parte in alta.