Tort cu crema de zmeura si ciocolata

de Ela68 in Torturi, 21 Feb 2013 | 10835 vizualizari

 

Ketona din zmeurica sper sa-si faca treaba si sa nu ne ingrasam de la o feliuta din acest minunat tort.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua,
  • 1 lingura ulei,
  • 230 gr zahar ,
  • 2 linguri cacao,
  • 5 linguri faina,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 50 gr ciocolata.
  • Crema de ciocolata :
  • 250 ml frisca lichida,
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • Crema de zmeura :
  • sirop de zmeura din 500 gr zmeura si 200 gr zahar,
  • 400 gr iaurt gras,
  • 100 gr zahar,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 6 foi gelatina.
  • Siropul :
  • 125 gr zahar cu 250 ml apa, sau preparat din zahar ars
  • Jeleul de zmeura :
  • 250 ml sirop de zmeura ( cel pe care l-am oprit ),
  • 2 linguri de zahar,
  • 1 foaie de gelatina.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zmeura si ciocolata:

Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cele doua linguri de cacao, amestecandu-le usor cu un tel, apoi ciocolata rupta in bucatele mici.Se toarna aluatul intr-o forma de 24 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 30-40 min in cuptorul preincalzit. Apoi se lasa la racit si se imparte in doua.

Crema de ciocolata : Se pun pe foc mic  ingredientele pana la topirea ciocolatei,amestecand continuu,(fara a ajunge la punctul de fierbere), se lasa la racit si se mixeaza.

Crema de zmeura : Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura si zaharul si se fierb 10 minute.

Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura.

Continuam prepararea cremei. Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste. Iaurtul, se amesteca cu zaharul . Se adauga doua linguri peste gelatina calda, dupa care turnam gelatina cu cele doua linguri de iaurt in toata compozitia de iaurt. Preparam frisca, apoi o adaugam peste iaurt.

Se opresc 250 ml sirop de zmeura pentru jeleul de deasupra, iar ce ramane amestecam cu crema de iaurt si frisca.

Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam crema de iaurt peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste. Punem cateva zmeurici deasupra ( eu am avut si cateva afine ) apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam, urmand deasupra crema de ciocolata. Dam din nou la frigider pana ce crema de ciocolata se intareste.

Jeleul de deasupra : Se incalzeste sucul, se adauga zaharul si gelatina hidratata. Cand incepe sa se raceasca si prinde consistenta se toarna peste crema de ciocolata si se pune in frigider pana se intareste.

Se orneaza cu "pastilute" de ciocolata alba peste care punem cate-o zmeurica si eventual cateva frunze de menta.

TIPS-URI

1

atentie la jeleul de deasupra. se toarna deasupra cand inca este cald, ca sa se raceasca frumos, oglinda. Eu l-am lasat prea mult si am gresit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (23)

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 16:01

mmm...delicios

Giana 1

21.05.2014, 12:09

Ce bine arata

Ela68 1

21.05.2014, 13:16

ohooo, de cand e facut, eram incepatoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura