Punem branza ricotta la scurs intr-o sita, 24 ore la frigider, acoperita.
Pentru obtinerea aluatului de tarta amestecam intr-un bol faina, sarea si zaharul. Adaugam untul taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Desfacem o pastaie de vanilie cu ajutorul unui cutit si culegem toate semintele. Batem galbenusurile si le adaugam impreuna cu semintele de vanilie peste amestecul de faina. Incercam sa framantam cat mai putin, dar suficient ca ingredientele sa se inglobeze. Formam o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider 1 ora.De obicei, prepar o tarta cu diametrul de 24 cm, pentru care folosesc 250 gr de faina. Acum, am facut cantitate dubla, deci aluatul il voi imparti in doua.Intindem aluatul si ungem bine forma de tarta cu unt. Taiem marginile cu un cutit si intepam aluatul cu o furculita.A rezultat o tarta cu diametrul de 24 cm si cinci mini-tarte.
Pentru umplutura, amestecam branza ricotta, mascarpone, ouale, zaharul si semintele de la o pastaie de vanilie si le turnam in formele deja pregatite cu aluatul.
Lasam la cuptor 45-50 de minute, pana cand marginile tartei sunt rumenite si facem testul cu scobitoarea pentru umplutura. Cand iese "curata", o putem scoate din cuptor. Cand s-au racit, le transferam in frigider.
Prepararea ganache-ului : Intr-un vas punem untul, frisca , pastaia si semintele de la o vanilie. Lasam un minut pe foc sa se omogenizeze.Scoatem pastaia de vanilie, adaugam ciocolata alba si amestecam cu un tel pana aceasta se topeste. O lasam la racit si o turnam peste tarta scoasa din frigider.
Topim ciocolata alba, cele 50 gr pentru ornat, pe abur si ornam cum ne place sau.......dupa rabdare si timp.
O lasam la frigider pentru a se intari crema si servim a doua zi.
1
a rezultat o tarta mare, diam. 24 cm si 5 tarte micute, diam 10 cm.
2
la aceasta reteta, blatul de tarta nu se coace in avans, ci se pune odata cu umplutura la cuptor.