Carnea se spala si se pune la calit in uleiul incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele fete. Se adauga o cana de apa si sare si se lasa sa fiarba cu capacul pus, cam jumatate de ora. Carnea trebuie sa fie fiarta, intrucat, impreuna cu ceapa nu va mai sta mult pe foc sau la cuptor. Ceapa...
Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac legumele taiate mai mare.
Se pun legumele la calit 2-3 minute.
Adaugam sarea si apa, in jur...
Pregatim mai intai umplutura: merele, se calesc impreuna cu zaharul, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Stingem focul si adaugam gelatina dizolvata in 3-4 linguri de apa. De fapt, urmam instructiunile de pe pachet.
Pentru pandispan, se bat albusurile cu putina sare...
Pentru umplutura, se spala prunele, se taie in doua si se curata de samburi.
Caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda ca sa nu devina amarui.
Turnam prunele si untul, amestecand continuu.
La contactul prunelor cu zaharul caramel, o parte din el se va intari. Vom lasa la fiert...
Pentru inceput se realizeaza sosul de baza. Se curata de coaja si se maruntesc cele 4 rosii , punandu-se la fiert cu sarea si jumatate din cantitatea de ulei.
Cand sunt fierte si apa s-a evaporat, asta insemnand cam 15 minute, adaugam verdeata tocata si fulgii de chili. Dam la o parte si...
Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti cu aparatul.
Adaugam rosiile taiate cubulete si lasam la sotat cateva minute, la foc iute pana se evapora lichidul.
Separat, se fierbe lintea, schimbandu-se apa de doua...
Se amesteca untul moale si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema afanata. Adaugam pe rand ouale batand bine compozitia inainte de a-l pune pe urmatorul. Nu trebuie sa va ingrijorati daca amestecul pare sa se taie, se va inchega din nou cand adaugati celelalte ingrediente. ...
Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Adaugam pe rand uleiul de cocos, uleiul de cacao, curmalele, smochinele si mierea. In cazul in care compozitia este prea tare, putem adauga 2- 3 linguri de apa astfel incat sa putem modela compozitia in forma. Tapetam forma cu hartie de...
Se pun in blender toate ingredientele inafara de iaurt si se mixeaza pana devine ca o crema. Adaugam iaurtul si gata sosul. Mai simplu de-atat nu se poate.
Fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si alunele se pun cateva minute la cuptor pana se rumenensc putin.
Untul, zaharul, untul de arahide si siropul de agave se pun pe foc si se amesteca pana la omogenizare. In mod normal, daca as fi gasit o reteta ce se prepara "la...
Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare ( nu foarte multa daca si branza e sarata ) . Se lasa 15 minute, apoi se storc bine de zeama si se amesteca cu ouale, verdeata tocata marunt, branza data pe razatoarea cu ochiuri mici si pesmetul.
Se...
Se taie pe lungime 4 fasii de pui, cat se poate de subtire.
Pentru asamblare se presara sare si piper peste fasia de pui, punand alternativ cate o felie de sunca si una de cascaval . Cred ca mi-ar fi placut cu mai mult cascaval, data viitoare voi incerca cu portie dubla.
Acoperim si fixam...
Se spala si se portioneaza pasarea. Se pune la fiert in apa rece cu sare la foc domol, adunandu-se permanent spuma formata. Se va aduna cu mare atentie, altfel exista riscul ca supa sa nu ramana limpede, ci sa se tulbure. Carnea va fierbe in functie de cat de batrana este gaina, asadar, va trebui...
Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele ( sau galbenusurile...........ca ambele variante-s corecte :-))) ), uleiul si amestecam cu mixerul. Incorporam faina treptat, sa nu iasa aerul din compozitie....
Spalam agrisele si le curatam de codita. Apoi preparam un sirop din zahar, apa si sarea de lamaie, lasandu-l sa fiarba pana se leaga.
Adaugam agrisele si lasam la fiert cam 30 minute, amestecand din cand in cand. Am inceput sa nu ma mai uit la ceas, imi dau seama cand dulceata e facuta...
Mai intai cernem faina de 2-3 ori pentru a fi bine afanata.
Laptele impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie se pun la fiert pana ce zaharul se topste.
Intre timp punem stafidele la inmuiat in esenta de rom, timp de 20-30 minute.
Punem intr-un castronel drojdia impreuna...
Preparam mai intai maiaua. Punem intr-un vas drojdia cu zaharul, amestecam pana ce aceasta se lichefiaza, apoi adaugam laptele caldut si faina. Compoziti trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase. Daca e prea lichida, mai adaugam putina faina. Se acopera si se 10-15 minute la crescut....
Se amesteca ouale cu cele doua linguri de zahar si sarea, se adauga apoi alternativ faina si laptele.
Se bate bine cu telul pana obtinem un aluat cremos, nu foarte gros, lasandu-se apoi la odihnit cateva minute. In cartea de bucate a Silviei Jurcovan se mentioneaza faptul ca albusurile ar...
Cepele, taiate in patru, se pun la fiert impreuna cu sarea si ardeiul iute. De obicei, pe masura ce tai ingredientele, le si adaug in vas.
Urmeaza rosiile taiate cubulete.( sau rosiile la cutie )
Piperul si foile de dafin.
Lasam 5 minute la fiert ( cu capac ) si adaugam...
Am avut o pulpa superioara de curcan pe care am dezosat-o si la care am aruncat pielea.
Tocam carnea impreuna cu ceapa si adaugam sarea si piperul.
Lasam la inmuiat 10 minute orezul si il adaugam peste carnea tocata.
Apoi oul si amestecam pana se omogenizeaza.
Curatam...
Socata reteta bunicii
Se spala florile scufundandu-le in apa, nu cu jet, avand grija sa nu se scuture de pe codite si se aseaza intr-un borcan de 10 l.
Spalam lamaile , iar patru dintre ele le stoarcem si le punem peste florile de soc impreuna cu coaja ramasa.
Adaugam zaharul,...
Taiem ceapa si o calim in ulei.
Se curata legumele de coaja si se taie mai grosier, cubulete sau rondele si le calim .Mai putin conopida, brocolli si rosiile cherry pe care le adaugam mai tarziu.
Se toarna apa peste legume, adaugam sarea, piperul, usturoiul si frunza de dafin si lasam...
Reteta pentru maioneza o gasiti aici : http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-de-avocado-43415.html
Legumele se spala, se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari.
Se dau cu sare si se amesteca cu maioneza pregatita mai inainte.
Se pot folosi si alte legume.
Se curata avocado de coaja , se scoate samburele si se taie cubulete.
Se pune in blender impreuna cu celelalte ingrediente pana se obtine maioneza.
Rezultatul = o pasta fina.
Se pastreaza la frigider pana la 3 zile.
Carnea deja fiarta, am asezat-o intr-un vas termorezistent si am adaugat usturoiul pisat, uleiul, sarea, cimbrul, frunzele de dafin si rosiile taiate cubulete. Pe timp de iarna putem folosi rosii la cutie. Turnam deasupra zeama, acoperim cu un capac si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 30...
Pentru umplutura se amesteca in blender toate ingredientele pana se omogenizeaza si devin o pasta.
Pentru obtinerea aluatului se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca.
Se formeaza un rulou si se taie bucatele de 1 cm grosime. Fiecare bucatica se aplatizeaza si se pune in...
Cum se prepara Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa:
Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se controleaza cu o furculita daca este bine patrunsa. Pulpele si pieptul le-am pastrat si le-am facut ostropel,...
Intr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit. Dam la o parte de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi turnam in ploaie laptele si cacaoa cernute in...
Cartofii se spala si se fierb in coaja.
Se rad pe razatoarea cu gauri mici sau se paseaza cu strivitorul de catorfi, amestecandu-se apoi cu uleiul. Dupa ce s-au racit, se adauga oul si faina.
Rezulta o compozitie din care ies aprox. 12 bucati.
Eu am taiat prunele in doua fiindca erau...
Se pune apa pe foc impreuna cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet, astfel incat sa ramana al dente.
Intre timp, preparam sosul la bain-marie. Taiem branzeturile felii sau cubulete si le punem impreuna cu uleiul si...
Stufat de miel
Carnea se spala si se pune la calit in uleiul incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele fete. Se adauga o cana de apa si sare si se lasa sa fiarba cu capacul pus, cam jumatate de ora. Carnea trebuie sa fie fiarta, intrucat, impreuna cu ceapa nu va mai sta mult pe foc sau la cuptor. Ceapa...
Ciorba taraneasca de legume
Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac legumele taiate mai mare. Se pun legumele la calit 2-3 minute. Adaugam sarea si apa, in jur...
Tort cu mere si crema de vanilie
Pregatim mai intai umplutura: merele, se calesc impreuna cu zaharul, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Stingem focul si adaugam gelatina dizolvata in 3-4 linguri de apa. De fapt, urmam instructiunile de pe pachet. Pentru pandispan, se bat albusurile cu putina sare...
Tarta cu prune caramelizate
Pentru umplutura, se spala prunele, se taie in doua si se curata de samburi. Caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda ca sa nu devina amarui. Turnam prunele si untul, amestecand continuu. La contactul prunelor cu zaharul caramel, o parte din el se va intari. Vom lasa la fiert...
Spaghetti Soleil
Pentru inceput se realizeaza sosul de baza. Se curata de coaja si se maruntesc cele 4 rosii , punandu-se la fiert cu sarea si jumatate din cantitatea de ulei. Cand sunt fierte si apa s-a evaporat, asta insemnand cam 15 minute, adaugam verdeata tocata si fulgii de chili. Dam la o parte si...
Salata de linte cu rosii sotate
Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti cu aparatul. Adaugam rosiile taiate cubulete si lasam la sotat cateva minute, la foc iute pana se evapora lichidul. Separat, se fierbe lintea, schimbandu-se apa de doua...
Salam de cereale cu ciocolata
Se amesteca untul moale si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema afanata. Adaugam pe rand ouale batand bine compozitia inainte de a-l pune pe urmatorul. Nu trebuie sa va ingrijorati daca amestecul pare sa se taie, se va inchega din nou cand adaugati celelalte ingrediente. ...
Tort raw cu fructe de padure
Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Adaugam pe rand uleiul de cocos, uleiul de cacao, curmalele, smochinele si mierea. In cazul in care compozitia este prea tare, putem adauga 2- 3 linguri de apa astfel incat sa putem modela compozitia in forma. Tapetam forma cu hartie de...
Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel
Se pun in blender toate ingredientele inafara de iaurt si se mixeaza pana devine ca o crema. Adaugam iaurtul si gata sosul. Mai simplu de-atat nu se poate.
Batoane de cereale cu fructe confiate
Fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si alunele se pun cateva minute la cuptor pana se rumenensc putin. Untul, zaharul, untul de arahide si siropul de agave se pun pe foc si se amesteca pana la omogenizare. In mod normal, daca as fi gasit o reteta ce se prepara "la...
Chiftelute de dovlecei
Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare ( nu foarte multa daca si branza e sarata ) . Se lasa 15 minute, apoi se storc bine de zeama si se amesteca cu ouale, verdeata tocata marunt, branza data pe razatoarea cu ochiuri mici si pesmetul. Se...
Cordon bleu
Se taie pe lungime 4 fasii de pui, cat se poate de subtire. Pentru asamblare se presara sare si piper peste fasia de pui, punand alternativ cate o felie de sunca si una de cascaval . Cred ca mi-ar fi placut cu mai mult cascaval, data viitoare voi incerca cu portie dubla. Acoperim si fixam...
Supa de pasare cu galuste de gris
Se spala si se portioneaza pasarea. Se pune la fiert in apa rece cu sare la foc domol, adunandu-se permanent spuma formata. Se va aduna cu mare atentie, altfel exista riscul ca supa sa nu ramana limpede, ci sa se tulbure. Carnea va fierbe in functie de cat de batrana este gaina, asadar, va trebui...
Prajitura cu fructe
Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele ( sau galbenusurile...........ca ambele variante-s corecte :-))) ), uleiul si amestecam cu mixerul. Incorporam faina treptat, sa nu iasa aerul din compozitie....
Dulceata de agrise rosii
Spalam agrisele si le curatam de codita. Apoi preparam un sirop din zahar, apa si sarea de lamaie, lasandu-l sa fiarba pana se leaga. Adaugam agrisele si lasam la fiert cam 30 minute, amestecand din cand in cand. Am inceput sa nu ma mai uit la ceas, imi dau seama cand dulceata e facuta...
Pasca traditionala de Paste
Mai intai cernem faina de 2-3 ori pentru a fi bine afanata. Laptele impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie se pun la fiert pana ce zaharul se topste. Intre timp punem stafidele la inmuiat in esenta de rom, timp de 20-30 minute. Punem intr-un castronel drojdia impreuna...
Baigli cu mac
Preparam mai intai maiaua. Punem intr-un vas drojdia cu zaharul, amestecam pana ce aceasta se lichefiaza, apoi adaugam laptele caldut si faina. Compoziti trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase. Daca e prea lichida, mai adaugam putina faina. Se acopera si se 10-15 minute la crescut....
Clatite cu gem
Se amesteca ouale cu cele doua linguri de zahar si sarea, se adauga apoi alternativ faina si laptele. Se bate bine cu telul pana obtinem un aluat cremos, nu foarte gros, lasandu-se apoi la odihnit cateva minute. In cartea de bucate a Silviei Jurcovan se mentioneaza faptul ca albusurile ar...
Sos pescaresc
Cepele, taiate in patru, se pun la fiert impreuna cu sarea si ardeiul iute. De obicei, pe masura ce tai ingredientele, le si adaug in vas. Urmeaza rosiile taiate cubulete.( sau rosiile la cutie ) Piperul si foile de dafin. Lasam 5 minute la fiert ( cu capac ) si adaugam...
Perisoare cu tarhon si marar
Am avut o pulpa superioara de curcan pe care am dezosat-o si la care am aruncat pielea. Tocam carnea impreuna cu ceapa si adaugam sarea si piperul. Lasam la inmuiat 10 minute orezul si il adaugam peste carnea tocata. Apoi oul si amestecam pana se omogenizeaza. Curatam...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Se spala florile scufundandu-le in apa, nu cu jet, avand grija sa nu se scuture de pe codite si se aseaza intr-un borcan de 10 l. Spalam lamaile , iar patru dintre ele le stoarcem si le punem peste florile de soc impreuna cu coaja ramasa. Adaugam zaharul,...
Ghiveci de legume
Taiem ceapa si o calim in ulei. Se curata legumele de coaja si se taie mai grosier, cubulete sau rondele si le calim .Mai putin conopida, brocolli si rosiile cherry pe care le adaugam mai tarziu. Se toarna apa peste legume, adaugam sarea, piperul, usturoiul si frunza de dafin si lasam...
Salata raw
Reteta pentru maioneza o gasiti aici : http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-de-avocado-43415.html Legumele se spala, se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari. Se dau cu sare si se amesteca cu maioneza pregatita mai inainte. Se pot folosi si alte legume.
Maioneza de avocado
Se curata avocado de coaja , se scoate samburele si se taie cubulete. Se pune in blender impreuna cu celelalte ingrediente pana se obtine maioneza. Rezultatul = o pasta fina. Se pastreaza la frigider pana la 3 zile.
Ostropel de cocos
Carnea deja fiarta, am asezat-o intr-un vas termorezistent si am adaugat usturoiul pisat, uleiul, sarea, cimbrul, frunzele de dafin si rosiile taiate cubulete. Pe timp de iarna putem folosi rosii la cutie. Turnam deasupra zeama, acoperim cu un capac si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 30...
Fursecuri umplute cu stafide si curmale
Pentru umplutura se amesteca in blender toate ingredientele pana se omogenizeaza si devin o pasta. Pentru obtinerea aluatului se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca. Se formeaza un rulou si se taie bucatele de 1 cm grosime. Fiecare bucatica se aplatizeaza si se pune in...
Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa: Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se controleaza cu o furculita daca este bine patrunsa. Pulpele si pieptul le-am pastrat si le-am facut ostropel,...
Ciocolata de casa cu mix de fructe
Intr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit. Dam la o parte de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi turnam in ploaie laptele si cacaoa cernute in...
Galuste cu prune din aluat cu cartofi
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se rad pe razatoarea cu gauri mici sau se paseaza cu strivitorul de catorfi, amestecandu-se apoi cu uleiul. Dupa ce s-au racit, se adauga oul si faina. Rezulta o compozitie din care ies aprox. 12 bucati. Eu am taiat prunele in doua fiindca erau...
Gnocchi ai quattro formaggi
Se pune apa pe foc impreuna cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet, astfel incat sa ramana al dente. Intre timp, preparam sosul la bain-marie. Taiem branzeturile felii sau cubulete si le punem impreuna cu uleiul si...