Un aperitiv foarte gustos, care se poate servi si ca fel de mancare.
pentru aluat :
umplutura :
Amestecam toate ingredientele, pentru obtinerea unui aluat sfaramicios.
Invelim coca intr-o folie de plastic si o dam la frigider 30 minute.
Calim ceapa cu putina sare in doua linguri de ulei .Adaugam ciupercile taiate mai grosier si lasam pana se evapora apa si se calesc putin.Adaugam jumatate de legatura de patrunjel.
Intre timp amestecam ouale cu smantana, patrunjelul ( initial am pus jumatate de legatura si mi s-a parut putin, asa ca am pus si cealalta jumatate, de aceea este impartita ), 1 lingurita verdeturi de provance, sare si piper. Cand ciupercile s-au racit le adaugam peste compozitia de ou si smantana.
Intindem aluatul si il asezam in forma de tarta ( diametrul 24 cm ) tapetata cu ulei si faina. Il intepam cu furculita din loc in loc si-l lasam 10 minute in cuptorul preincalzit. Apoi adaugam umplutura.
Presaram parmezan si din coca ramasa de la marginile taiate ornam dupa preferinta.
Se da la cuptor aproximativ 35-40 minute.
Se scoate din forma si se poate servi calda sau rece.