Un tort racoritor care s-a terminat aproape instantaneu, asadar n-am apucat sa fac o poza in sectiune.
Blatul: Se prajesc nucile si migdalele intr-o tigaie sau farfurie de tabla, apoi le punem in blender si le mixam impreuna cu celelalte ingrediente. Aranjam pe un platou hartie de copt si reglam forma de tort cu pereti detasabili la 22 cm. Asezam compozitia in interior, niveland cat mai uniform dupa care o punem la rece.
Mousse de ciocolata: Se pune ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas, la foc mic, amestecandu-se continuu cu un tel pana se topeste ciocolata. Dupa racire, se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi batem compozitia cu mixerul 3-4 minute si o turnam peste blatul de biscuiti. Dam la rece pana se intareste mousse-ul de ciocolata
Mousse de portocale: Amestecam mai intai iaurtul cu zaharul si coaja de portocala. Adaugam apoi sucul de la portocala si amestecam pana la omogenizare. Hidratam gelatina in 2 linguri de apa si o punem la foc mic pana se topeste (fara a fierbe) sau o punem la cuptorul cu microunde 20 secunde. Se amesteca foarte rapid cu iaurtul pentru a nu se forma cocoloase. Inglobam frisca batuta si turnam peste crema de ciocolata. Lasam la frigider 2-3 ore pana crema se intareste foarte bine.
Apoi scoatem inelul de tort si ornam cu ciocolata si portocala confiata.