Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI164
Retete / Peste

Saramura de biban

In Peste la 4 Ian 2015

Se curata si se spala bibanul. Se sareaza dupa gust, se trece prin faina si se prajeste, uniform, pe ambele parti. Intre timp, pregatim saramura: intr-o craticioara punem la fiert aproximativ 1 litru de apa. Cand incepe sa formeze bule, adaugam condimentele dupa gust, legumele tocate in...

Pastrav cu legume in sos de rosii

In Pastrav la 26 Aug 2014

Curatam pestele, il portionam si il rumenim usor intr-o tigaie, adaugand cele doua linguri cu ulei. Legumele le taiem in bastonase potrivit de groase, le adaugam in vas si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit.  Colorom cu bulion, condimentam cu sare si piper, adaugam...

Pestisori cu mamaliguta si mujdei de usturoi

In Peste la 21 Aug 2014

Pestisorii se curata (de cap si interior), se spala foarte bine si se trec prin faina alba de grau. Ii prajim in uleiul incins (pastrat apoi la foc potrivit) pana ce se rumenesc frumos.  Intre timp, pregatim mamaliguta si mujdeiul de usturoi (usturoiul se va pasa cu putin ulei de...

Saramura de lin

In Peste la 15 Iun 2014

Pestele se curata, se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Se trece apoi prin faina si se prajeste la foc iute, pe ambele parti, cat sa se rumeneasca usor. In paralel, tocam legumele si le punem la fiert, intr-un litru de apa (sau atat cat considerati necesar). Le lasam sa fiarba cam 5 minute...

Saramura de peste cu legume

In Peste la 13 Apr 2014

Pestele se pregateste pe un gratar cu carbune (nu prajit, nu pe gratar electric, nu pe tava... gustul nu va mai fi acelasi). Separat pregatim saramura. In cei 1,5 l apa adaugam legumele tocate si condimentam dupa gust cu sare, piper, ardei iute si cimbru. Dupa ce da in clocot, de cateva ori,...

Scrumbie prajita cu sos de usturoi

In Peste la 26 Mar 2014

Pestele, curatat, spalat bine si trecut, in prealabil, prin faina de grau, se prajeste in putin ulei, la foc potrivit. Intre timp, pregatim sosul de usturoi. Cateii de usturoi se zdrobesc marunt impreuna cu sarea, se paseaza bine cu uleiul de masline si se adauga sucul de lamaie. Amestecam bine...

Crap la cuptor

In Crap / Caras la 14 Feb 2014

Curatam pestele, il taiem in felii si il asezam intr-o tava de cuptor. Adaugam cartofii cuburi si ceapa julien, cateii de usturoi si condimentele. Stropim totul cu ulei si dam tava la cuptor pana ce cartofii sunt bine patrunsi. Pofta buna!

Crap prajit cu legume sote

In Crap / Caras la 26 Ian 2014

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem pe lung (sau rondele).  Le punem apoi sa fiarba inabusit, in ordinea timpului necesar fierberii, intr-o tigaie acoperita cu un capac (puteti adauga o cescuta cu apa, insa nu prea mult, intrucat isi vor lasa si legumele suficienta). Intre timp...

Saramura de peste

In Crap / Caras la 21 Sep 2013

Curatam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu. Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa). Condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, adaugam pasta sau sucul de rosii si pestele prajit si lasam saramura...

Peste pane

In Crap / Caras la 15 Sep 2013

Oaule batute le amestecam cu cascavalul ras si cu sarea dupa gust. Trecem pestele prin faina alba, apoi prin amestecul de ou si cascaval si la final, prin malai. Il prajim la foc potrivit pana devine auriu. Il servim cald cu sos de usturoi. Pofta buna!

Novac cu legume la cuptor

In Peste la 30 Mai 2013

Condimentam pestele si il asezam intr-o tava de cuptor, cu putin ulei (eu am uns pestele inainte). Cartofii, i-am pus in uleiul incins pentru 10 minute, iar apoi i-am adugat in tava, intregi, impreuna cu restul legumelor, intregi sau feliate. Se da la cuptor pentru 50 de minute. Pofta buna!

Baby Hering cu mamaliguta si mujdei de usturoi

In Peste la 29 Mai 2013

Curatam pestele si il clatim bine. Il trecem apoi prin faina si il punem la prajit in uleiul incins. Il servim cald cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Pofta buna!

Pastrav la tigaie

In Pastrav la 8 Mai 2013

Pestele taiat in bucati potrivite, il condimentam dupa gust, il trecem prin faina si il punem la fript, impreuna cu usturoiul feliat, in tigaia incinsa. Nu este nevoie sa mai adaugati ulei pentru ca isi va lasa pestele din propria grasime. Pofta buna!

Pestisori

In Peste la 20 Iul 2011

Curatam si spalam bine pestisorii (eu le tai si cap'sorul), ii saram in functie de gust, ii trecem prin faina si ii punem la prajit in uleiul incins. Se servesc cu suc de lamaie ori cum altfel va place. Sa aveti pofta!

Lin la gratar

In Peste la 19 Iul 2011

Pestele, curatat si spalat, il condimentam, il ungem cu putin ulei si il punem in cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 30 de minute. Avem grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Intre timp, puteti pregati un pui de mamaliga. Ornam cu ardei iute, rosii si servim, fie cu sucul...

Macrou marinat

In Peste la 14 Iul 2011

Pestele, curatat si spalat, il taiem in rondele potrivit de groase, le saram bine si le pastram la rece intr-un vas termorezistent, pentru aproximativ 24 de ore. (daca nu aveti rabdarea necesara, asteptati sa treaca macar o noapte :) ) Saramura o pregatim astfel: punem la fiert apa impreuna...

Cea mai buna reteta de Plachie de macrou, servita cu mamaliguta

In Peste la 13 Iul 2011

Cum se prepara Cea mai buna reteta de Plachie de macrou, servita cu mamaliguta: Pestele, curatat si spalat, il taiem in bucati si il punem intr-un vas termorezistent, impreuna cu legumele feliate, usor calite. Condimentam dupa gust, adaugam o cescuta cu apa si introducem vasul in cuptorul...

Saramura de peste cu legume

In Crap / Caras la 10 Iul 2011

  Pestele, curatat si spalat, il condimentam si il punem in cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 30 de minute. (Eu procedez in felul urmator: gratarul cuptorului il ung cu putin ulei, pentru ca pestele sa nu se lipeasca, iar sub gratar asez o tavita cu apa). Avem grija sa se...

Saramura de caras

In Crap / Caras la 17 Iun 2011

Curatam si spalam pestele. Il condimentam si il punem la cuptor, avand grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. (Daca il prajim in ulei, fiecare bucata de peste  o trecem prin faina/malai si o punem la prajit in tigaie)  Feliem usturoiul si ardeiul iute si le punem la fiert...

Saramura de peste

In Peste la 19 Mai 2011

Incepem prin curatarea si spalarea pestelui. Apoi, il saram si il pregatim pentru prajit. Luam fiecare bucata de peste si o intoarcem pe ambele parti prin faina de grau sau malai si o punem la prajit in ulei incins. Intre timp, taiem usturoiul si ardeiul iute in feliute si le punem la fiert...

Salata de icre de stiuca

In Peste la 6 Mai 2011

Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei, treptat (ca si la maioneza) si amestecam continuu cu o lingura de lemn Cand icrele se inmultesc si capata...

Rasol de peste

In Peste la 4 Mai 2011

Punem la fiert legumele, taiate cuburi, in apa cu sare.  Cand au fiert suficient de bine adaugam pestele (portionat) impreuna cu boabele de piper, sarea, rozmarinul si oregano. Optional putem adauga si 2 linguri de otet. Pestele are nevoie de aproximativ 10 minute pentru a fierbe Se...

Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

In Peste la 29 Apr 2011

Mai intai se curata pestii de solzi, iar cu ajutorul unui cutit, ii curatam in interior; ii spalam bine si ii punem la scurs in strecuratoare. Ii putem gati intregi sau taiati bucati (daca pestii sunt prea mari, necesita taierea in bucati, pentru a fi patrunsi in intregime)....

Peste cu legume coapte

In Peste la 28 Mar 2011

Coacem legumele in sosul de rosii,  iar cand acestea sunt patrunse adaugam  pestele pe care il  stropim cu sos, periodic,  pentru a nu se usca. Se serveste cald. Pofta buna!

Saramura de peste olteneasca

In Crap / Caras la 23 Mar 2011

Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit. Taiem ceapa si ardeiul (bucati mai marisoare) si le calim in cateva linguri de ulei de masline. Cand sunt gata, le punem intr-o tava de aragaz, asezam pestele deasupra, rosiile date pe razatoare, ardeiul iute (taiat feliute)  si...

Afisate 1 - 25 din 25 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]