Scrumbie prajita cu sos de usturoi

de Dya Daniela Andrei in Peste, 26 Mar 2014 | 15327 vizualizari

 

Nu a fost in plan pentru a fi postat, astfel ca am doar o singura poza si nici asta grozava :)

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati mari de scrumbie
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit

Pentru sosul de usturoi:

  • o capatana de usturoi
  • o lingurita cu ulei de masline
  • 2 linguri cu smantana
  • cateva fire de marar verde
  • o lingurita cu suc proaspat de lamaie
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie prajita cu sos de usturoi:

Pestele, curatat, spalat bine si trecut, in prealabil, prin faina de grau, se prajeste in putin ulei, la foc potrivit. Intre timp, pregatim sosul de usturoi. Cateii de usturoi se zdrobesc marunt impreuna cu sarea, se paseaza bine cu uleiul de masline si se adauga sucul de lamaie. Amestecam bine si adaugam apoi smantana si mararul tocat marunt. Omogenizam sosul si il pastram la rece pana la servire. Pestele se serveste cald cu sosul de usturoi si optional, cu felii de lamaie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie prajita cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou cu lamaie