Saramura de peste cu legume

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 10 Iul 2011 | 12029 vizualizari

 

Pana acum conceptul de "saramura de peste" avea o alta conotatie pentru mine :) Joi insa m-am hotarat sa incerc o combinatie de peste si legume in saramura, si tot ce pot spune e faptul ca o voi repeta cu siguranta!

 

INGREDIENTE

  • 8 pesti (eu am folosit caras, dulce si proaspat)
  • 2 cepe
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov potrivit
  • 1 capatana de usturoi
  • un ardei iute proaspat/verde
  • 4-5 ardei iuti uscati si copti
  • 1 litru de apa pentru saramura
  • condimente dupa gust (cimbru, sare, piper)
  • cateva picaturi de ulei pentru a unge gratarul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste cu legume:

 

Pestele, curatat si spalat, il condimentam si il punem in cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 30 de minute. (Eu procedez in felul urmator: gratarul cuptorului il ung cu putin ulei, pentru ca pestele sa nu se lipeasca, iar sub gratar asez o tavita cu apa). Avem grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Intre timp, punem apa la fiert impreuna cu cimbrul, sarea si piperul. Cand da in clocot adaugam legumele taiate cuburi, iar cand acestea au fiert suficient, punem si pestele si lasam la foc potrivit pentru  aproximativ 10 -15 minute.

Se serveste cu mamaliguta (daca va place!) si cu mujdei de usturoi!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

ardeii iuti pot fi limitati ca numar iar pentru ca saramura sa nu fie foarte picanta ii puteti adauga intregi asa cum am procedat eu acum (a trebuit sa tin cont ca nu gateam doar pentru mine, altfel i-as fi tocat marunt)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar