Prima data am mancat in Germania, la cumnata mea. bestiala!
pura nebunie! pe cuvantul meu! recomand cu toata increderea...mai putin Timeei :)))
reteta...sa zic asa, am vazut-o pe un canal culinar chiar aseara.
azi ne-am delectat...;)
Luam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu partea taiata in jos. O imbibam un pic in ulei si sos. Presaram sare cu condimente, inca putin ulei peste capatana de usturoi si asezam cateva foi dafin. Punem si cateva rosii uscate. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 - 25 minute, la foc mediu.
Branza o crestam cu un cutit, eu am crestat-o in cruce. O punem la cuptor, la foc iute pentru 15 minute. Cand se umfla un pic, inseamna ca este facuta. Punem si feliile de paine la cuptor cat sa se faca un pic crocante.
Ideal este sa o servim cu paine bagheta.
Dupa ce s-a copt usturoiul, indepartam folia si lasam un pic sa se raceasca. Presam usor capatana, astfel cateii de usturoi copt ies usor.
Scoatem branza de la cuptor. Servim cu paine si usturoi copt si condimentat.
Pura nebunie!
1
aceasta branza fondue este o branza care se serveste pregatita la cuptor. Este o branza care se topeste oarecum.
2
este grozava, insa in combinatie cu usturoi copt...e si mai si.
3
special pt Ina, "folositi" paine bagheta, iese mai crocanta si e mai faina.:))))
4
din pacate, este o branza care se gaseste destul de rar la noi, poate in marile orase e mai intalnita in hipermarketuri.