Saramura de biban

de Dya Daniela Andrei in Peste, 4 Ian 2015 | 7267 vizualizari

 

Asa mi-am facut un stoc considerabil de icre :) numa' ca nu le pot manca!

 

INGREDIENTE

  • 12 buc biban proaspat
  • ulei pentru prajit
  • 4-5 linguri cu faina
  • un praz
  • un ardei iute
  • 2 rosii potrivite
  • 2-3 foi de dafin
  • un ardei capia rosu
  • un ardei gras galben
  • o capatana de usturoi
  • cateva crengute de cimbru uscat
  • condimente dupa gust: piper, chilli, sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de biban:

Se curata si se spala bibanul.

Se sareaza dupa gust, se trece prin faina si se prajeste, uniform, pe ambele parti.

Intre timp, pregatim saramura: intr-o craticioara punem la fiert aproximativ 1 litru de apa.

Cand incepe sa formeze bule, adaugam condimentele dupa gust, legumele tocate in cuburi mici ori feliate si le lasam sa fiarba, atat cat sa fie suficient patrunse.

Adaugam pestele in saramura, crengutele de cimbru si continuam fierberea 2-3 minute maxim.

Se serveste calda, cu un pui de mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand a se incerca si cu biban fript pe tava ori la gratar. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de biban" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dya Daniela Andrei 1

05.01.2015, 19:20

mirela0911 1

08.01.2015, 14:14

Cred ca e tare buna!

Dya Daniela Andrei 1

08.01.2015, 18:46

Foarte buna, dar pestele nu este pe gustul meu... are prea multe oase mici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chefal la gratar cu saramura