Macrou marinat

de Dya Daniela Andrei in Peste, 14 Iul 2011 | 42754 vizualizari

 

Va tenteaza?!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg macrou
  • 500 ml apa 
  • 200 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cu sare (de bucatarie)
  • 2-3 bucati mari de ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • cativa catei de usturoi feliati
  • ardei iute - optional
  • 1 rosie mica mica taiata cubulete - optional
  • cateva fire de patrunjel tocate marunt - optional
  • condimente dupa gust: foi dafin, boabe piper, boabe de mustar, cateva fire de rozmarin si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat:

Pestele, curatat si spalat, il taiem in rondele potrivit de groase, le saram bine si le pastram la rece intr-un vas termorezistent, pentru aproximativ 24 de ore. (daca nu aveti rabdarea necesara, asteptati sa treaca macar o noapte :) )

Saramura o pregatim astfel: punem la fiert apa impreuna cu o lingura de sare, cu otetul, uleiul si condimentele, si, dupa ce a dat de cateva ori in clocot adaugam legumele feliate si lasam pe foc pentru inca 5 minute. Cand s-a racit complet, intr-un borcan care sa se inchida etans, adaugam pestele spalat foarte bine in apa rece (pentru a scapa de surplusul de sare). Trebuie sa avem grija ca saramura sa acopere in totalitate feliile de peste iar legumele sa fie repartizare uniform printre acestea.  (ideal este sa se puna un strat de peste si un altul de legume). Marinata astfel pregatita o pastram la rece cel putin doua zile inainte de a fi consumata.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Dya Daniela Andrei 1

09.07.2014, 16:16

Nu-i bai!Doar ca nu pricepeam!

miste1982 1

25.07.2014, 13:07

Buna din nou.
Mai spre toamna cand se mai raceste vremea, nu e departe totusi dar nici momentul acum, ma gandeam ca poate ne ajuti cu o reteta pentru bors de baut, o reteta explicata mai pentru amatori. Bors la borcan cum facea bunica-mea, Dumnezeu s-o ierte, cred ca la borcan se pune la fermentat. Sunt sigur ca stii sa faci si bors. Vestea buna este ca ar fi o reteta in premiera, nu a adaugat-o nimeni pana acum.
Am vazut zeci de retete pentru ciorba dar nu si pentru bors. Sau poate ma vede cineva si pune reteta. Unii fac bors cu leustean, altii cu frunze de visin, sunt foarte multe moduri de a prepara bursul de casa. Este foarte bun pentru baut si foarte sanatos.
PS: Ah ba da, am gasit o reteta, era amestecata intre zecile de retete pentru ciorbite.

Dya Daniela Andrei 1

25.07.2014, 14:17

Nu am facut niciodata ,,, sincer, nu stiu cine mai "umple" bors in vremurile astea! Dar stiu de la mama ca il facea cu tarate si cu frunze de visin, intr-adevar!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar cu sos de usturoi