Saramura de caras

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 17 Iun 2011 | 9051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caras
  • sare, piper si chili dupa gust
  • cimbru proaspat
  • o capatana de usturoi
  • 7-8 ardei iuti
  • (faina sau malai daca prajim pestele anterior)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de caras:

Curatam si spalam pestele. Il condimentam si il punem la cuptor, avand grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. (Daca il prajim in ulei, fiecare bucata de peste  o trecem prin faina/malai si o punem la prajit in tigaie)

 Feliem usturoiul si ardeiul iute si le punem la fiert intr-un litru de apa impreuna cu cimbrul, sarea si piperul/chili.  Cand saramura a dat in clocot adaugam pestele (prajit sau copt intre timp) si fierbem in continuare la foc mic pentru inca aproximativ 10 minute. 

Se serveste cu mamaliguta si cu un mujdei zdravan de usturoi! :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de caras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

pompierulpescar 1

28.08.2011, 07:22

Ghilimelele le-am pus deoarece nu am schimbat pareri tete a tete.Ozi buna

DIANA B 1

28.08.2011, 11:15

@pompierulpescar , carcotasule

portiadelumina 1

19.12.2012, 08:05

Ce bine arată, ce gust minunat trebuie să fi avut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Marinata de peste cu legume sote