Saramura de caras

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 17 Iun 2011 | 9671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caras
  • sare, piper si chili dupa gust
  • cimbru proaspat
  • o capatana de usturoi
  • 7-8 ardei iuti
  • (faina sau malai daca prajim pestele anterior)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de caras:

Curatam si spalam pestele. Il condimentam si il punem la cuptor, avand grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. (Daca il prajim in ulei, fiecare bucata de peste  o trecem prin faina/malai si o punem la prajit in tigaie)

 Feliem usturoiul si ardeiul iute si le punem la fiert intr-un litru de apa impreuna cu cimbrul, sarea si piperul/chili.  Cand saramura a dat in clocot adaugam pestele (prajit sau copt intre timp) si fierbem in continuare la foc mic pentru inca aproximativ 10 minute. 

Se serveste cu mamaliguta si cu un mujdei zdravan de usturoi! :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de caras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

pompierulpescar 1

28.08.2011, 07:22

Ghilimelele le-am pus deoarece nu am schimbat pareri tete a tete.Ozi buna

DIANA B 1

28.08.2011, 11:15

@pompierulpescar , carcotasule

portiadelumina 1

19.12.2012, 08:05

Ce bine arată, ce gust minunat trebuie să fi avut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste