Pulpa de vita in sos

de Dya Daniela Andrei in Vita, 15 Aug 2014 | 11167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vita
  • 4-5 morcovi potriviti
  • un ardei capia mare
  • cativa catei de usturoi
  • frunzulite de busuioc verde
  • 200 ml supa de vita
  • 150 ml suc de rosii/bulion
  • sare dupa gust
  • 3-4 linguri cu ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de vita in sos:

Curatam carnea de pielita, o spalam in apa rece pana ce ramane curata si o punem la fiert atat cat este necesar. O scurgem apoi de apa si o trecem printr-un jet de apa fierbinte pentru a elimina resturile din timpul fierberii.

Intr-o craticioara adaugam uleiul, carnea de vita si legumele (morcovul, ardeiul si usturoiul tocate dupa bunul plac). Le calim usor, dupa care adaugam supa de vita si fierbem totul pana da in clocot. Saram dupa gust, coloram cu suc de rosii/bulion si continuam fierberea pana ce sosul format capata densitate. Dupa ce oprim focul, presaram busuiocul verde, tocat.

Se serveste calda, cu mamaliguta (eu nu am mai reusit sa o pregatesc).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma, se poate adauga putina bere bruna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vita in sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu carne de vita