Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea completa. (Pastram umplutura la rece, pentru o ora - doua). Formam apoi chiftelutele in palma cu ajutorul unei lingurite, le tavalim prin faina si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces
Pentru sos: punem apa intr-o craticioara de 2 litri si o fierbem pana ce da in clocot. Adaugam condimentele, ardeii si usturoiul feliat, continuand fierberea pentru 5 minute. Adaugam chiftelutele, iar cand acestea se ridica la suprafata, coloram cu suc de rosii si bulion, adaugam rosioarele si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, pana ce sosul devine dens. Dupa ce oprim focul presaram busuiocul tocat marunt.
In tot acest timp pregatim salata de ardei copti.
Servim chiftelutele in sos alaturi de salata de ardei si cu o felie de paine neagra (asa cum doar in anii copilariei am mai mancat).
Sa aveti pofta!
1
Eu am profitat de sezonul ardeilor, insa chiftelutele in sos sunt excelente si langa o portie de castraveti murati/gogonele/varza murata.